10 tips voor een (veel) betere website

Je hebt GEEN website nodig….

Tegenwoordig is een website geen absolute must voor de meeste professionals of ondernemers. Er zijn voldoende andere manieren om klanten te werven.
De meeste zijn echter zeer tijdrovend en niet altijd even effectief.

Een website maken voor je bedrijf is een strategische keuze en samen met alle moderne tools van tegenwoordig kan je website met gemak het meest krachtige en effectieve onderdeel zijn van je klantenwerving-systeem.

Helaas zijn de meeste websites die we zien niet veel meer dan een online visitekaartje, die (vrijwel) niets doet om de business te ondersteunen en al zeker niet om nieuwe klanten te werven (en dus omzet te verhogen).

Herkenbaar?

Als jouw website op dit moment niet de resultaten geeft die je zou willen, dan zijn er waarschijnlijk een aantal dingen die je kan doen om de resultaten direct te verbeteren…

Je website dient namelijk minstens de volgende drie taken te realiseren om überhaupt geschikt te kunnen zijn om je omzet te vergroten:

 

1.
Het positioneren van jou als kundig professional en expert in je vakgebied voor een SPECIFIEKE doelgroep met een SPECIFIEK probleem.

2.
Het converteren van bezoekers naar prospects/leads, door het verkrijgen van hun naam en e-mailadres voor jouw mailinglijst.

3.
Het converteren van leads naar klanten door een laagdrempelig (no-brainer) kennismakingsaanbod.

Om succesvol te zijn moet je website minstens AL deze drie zaken heel goed doen. Daarnaast heeft je website ook de functie om alle redenen te tackelen om NIET met je in zee te gaan.

Je vraagt je wellicht af: “hoe maak ik mijn website beter, zodat deze taken efficiënter en effectiever worden uitgevoerd?”

Goeie vraag ;-))

Hier is onze lijst van 10 essentiële regels voor een betere website:

Regel #1 – Laat een bezoeker je website nooit verlaten zonder zijn- of haar e-mailadres achter te laten.

Concreet:
Je moet een opt-in formulier hebben op je homepagina (zie webalist.eu), maar bij voorkeur heb je zo’n formulier op elke pagina van je website.

Je kunt ook een pop-up gebruiken als opt-in.

Ja, ik hoor wat je zegt: “iedereen die ik spreek vind pop-ups verschrikkelijk”
Toch blijkt dat een pop-up een hogere conversie heeft dan welke andere opt-in ook. Marketing gaat over feiten en statistieken, met als resultaat MEER KLANTEN en dus MEER OMZET. 

En daar draait het toch om, meer omzet?

Regel #2 – Vertel duidelijk WAT je wil dat de bezoekers doen.

Een goede call-to-action vertelt bezoekers precies wat ze moeten doen.
Gebruik je een knop, zet daar dan niet op ‘inschrijven’ of ‘versturen’ o.i.d.

Op de knop staat zoiets als: ‘Ja, ik wil NU het e-book!’

100% helder. Toch?

En heb je een speciale aanbieding, die ook nog eens is beperkt in tijd?
Schrijf dan niet alleen “25% korting op onze producten”.
In plaats daarvan, schrijf “25% korting op onze producten, KLIK HIER en profiteer NU”. “Laatste tickets” nog 1 uur, 10 minuten en 10…9…8…seconden…

Regel #3 – Vertel WAAROM ze actie moeten ondernemen

Leuk, al dat pushen (en ja, het is echt nodig om je doelgroep een handje te helpen bij een goede beslissing), maar als jij wil dat je bezoekers iets doen op je website, zoals zich aanmelden voor je nieuwsbrief, plaats dan geen formulier met de tekst “laat hier je e-mail achter” of “meld je aan voor onze nieuwsbrief” – je conversie blijft hiermee zeker laag (of nihil).

Vertel WAAROM ze het zouden moeten doen: “Meld je aan, ontvang ons e-book met 10 Tips Om …… en blijf op de hoogte van waardevolle tips en informatie”.

Neem eens een kijkje bij het opt-in formulier voor Website Effectiviteitstest  op meerklantenmeerverkoop.nl, om te zien hoe we de tekst hebben gebruikt om te communiceren waarom je je zou moeten aanmelden voor deze test.

Dit is een live formulier dat tientallen leads per dag genereert!

Regel #4 – Onderhoud het contact

Nu je hun e-mailadres hebt – gebruik het, maar wel verstandig!
Zorg dat je regelmatig en consistent waardevolle tips en informatie stuurt (waardevol voor hen), door wekelijks, tweewekelijks of desnoods maandelijks, een eenvoudige BLOG te schrijven op je website.

Ik zeg expliciet een BLOG omdat veel ondernemers de fout maken door de waardevolle informatie allemaal in de mail te zetten. Daardoor hoeft de persoon niet op je website te komen, terwijl dat is wat je wil, want dat kun je METEN en je kunt de lezer verleiden om nog meer informatie van jou te consumeren waardoor het vertrouwen in jou als expert steeds verder groeit.

Op de website is er ook nog mogelijkheid tot interactie. De lezer van het blog kan reageren, hetgeen ook voor andere lezers weer erg waardevol is en de inhoud van je informatie verrijkt.

De e-mail zelf zou daarom niet langer moeten zijn dan een paar paragrafen. Het doel van de e-mail is om de lezer nieuwsgierig te maken, zodat hij of zij op de link klikt naar het complete artikel (of de video) op… het blog op jouw website.

Als je regelmatig waardevolle informatie geeft aan je prospects of klanten, dan blijf je in hun gedachten en dan verwerf je de positie van… de expert.

Regel #5 – Doe een onweerstaanbare aanbieding

Nu heb je je bezoekers aangezet tot de eerste acties – ze hebben zich aangemeld voor je mailinglijst en ze lezen je blog. Nu is het tijd voor hen om zaken met je te gaan doen.

ONZE suggestie: begin klein.

Of misschien moet ik het anders formuleren – begin groot. Groot voor je potentiële klant.
Bied iets wat ze echt willen, iets wat hen heel veel waarde biedt. Iets wat een probleem oplost, het leven verbetert of ze gelukkiger maakt. Of allemaal tegelijk.

Zorg dat je het vrijwel onmogelijk maakt om ‘nee’ te zeggen tegen dit aanbod en maak het ze zo gemakkelijk mogelijk om er ‘ja’ tegen te zeggen.

Dit noemen we een onweerstaanbare aanbieding.

Kijk maar hoe wij dat hebben geïmplementeerd op succesmetemailmarketing.nl.

Door een 14-daagse GRATIS trial van ActiveCampaign aan te bieden maken we het wel heel gemakkelijk om dit pakket uit te proberen.
We hebben afspraken met de leverancier hierover, dus er is geen “out of pocket” expenses voor beide partijen.

Potentiële klanten kunnen op deze manier zonder kosten ervaren wat ActiveCampaign voor ze kan betekenen.

Daarbij krijgen ze dan ook nog eens toegang tot instructievideo’s en via mail tips om optimaal gebruik te maken van dit fantastische tool die we zelf ook gebruiken.

Als ze dus geïnteresseerd zijn in het uitbouwen van hun business en ze weten het belang van e-mailmarketing, dan zijn ze bijna gek als ze de aanbieding niet nemen.

Het is zo super gemakkelijk om ‘ja’ te zeggen. Toch?

Dat blijkt ook uit de statistieken: een groot percentage bezoekers vraagt de gratis trial aan. Dit zorgt dagelijks voor nieuwe klanten die onze werkwijze en ondersteuning 14 dagen kosteloos kunnen ervaren.

Regel #6-10 staan voor je klaar.

We hebben nog 5 andere regels voor een betere website voor je in petto.
Maar voordat ik je daarheen stuur, ben ik nieuwsgierig om van je te horen…

1.
Welke websites bezoek jij regelmatig?

2.
Wat maakt het dat je graag tijd besteedt op deze websites?

3.
En als je wel eens een ‘slechte’ website bezoekt , wat maakt dan dat je de website verlaat?

 Deel jouw antwoorden op deze vragen in het commentaarveld hieronder. Zodra we je comment ontvangen sturen we je direct tips 6 tot en met 10 voor een betere website én een Website Effectiviteitstest die je echt gedaan moet hebben. 

Op jouw marketing succes!

Ron & Merijn