17 onfeilbare contentmarketing tips om de aandachtseconomie te overwinnen

Ik weet dat ik me als kind regelmatig en met plezier schuldig maakte aan het vinden van creatieve manieren om de aandacht van mensen te trekken.
Eerlijk gezegd zijn ondernemers op die manier niet zo heel anders dan een kind. We willen allemaal dat je aandacht op ons gericht is en we zullen zo creatief (en soms irritant) zijn als nodig is om het te krijgen.
Maar maak je geen zorgen. Als ondernemers (en volwassenen) zijn we iets creatiever dan een kind dat aan de mouw van hun moeder trekt op het ritme van ’s werelds meest irritante refrein.
Aandacht is één van de meest populaire dingen voor marketeers en adverteerders (het is praktisch een valuta). Het is zo’n populair product dat er een naam voor is bedacht.
De aandachtseconomie
Aandacht leidt tot meer websiteverkeer, meer content consumptie, meer leadgeneratie en meer lead-conversie.
Maar ik ben nog niet klaar.
Contentmarketing is competitief en de concurrentie is hevig. Het is tijd om creatief te worden en erachter te komen hoe je de aandacht krijgt van de klanten die je wilt.
En om je te helpen de aandachtseconomie te overwinnen, heb ik een paar tips voor contentmarketing.
Als je klaar bent met het lezen van dit bericht:
- Weet je wat de aandachtseconomie is
- Heb je 17 contentmarketingtips die resultaten opleveren – je zult in een mum van tijd een professional zijn
Bereid je voor op de beste contentmarketingtips ooit.
Wat is de aandachtseconomie?
Herbert Simon was een Amerikaanse econoom, politicoloog en Nobelprijswinnaar en hij definieerde de aandachtseconomie perfect met zijn beroemde idee dat “een schat aan informatie een gebrek aan aandacht veroorzaakt”.
Maar ik ga het in eenvoudige bewoordingen zeggen.
De aandachtseconomie is het idee dat de aandacht van een consument een schaars goed is en een middel om te overleven. Hoe meer aandacht je krijgt, hoe groter de kans dat je bedrijf kan gedijen.
En hoe trek je de aandacht van de consument? Met content natuurlijk.
Dus ga dat doen.
HA! Gotcha. Ik wilde dat het krijgen van aandacht van de klant net zo eenvoudig was als het maken van content, maar dat is het niet. Bedenk dat het een schaarse hulpbron is. Zoals Matthew Crawford het verwoordde: “aandacht is een hulpmiddel – een persoon heeft er maar zo veel van.”
Content is niet schaars, maar aandacht wel. Mensen hebben maar een beperkt mentaal vermogen om ontvankelijk te zijn voor informatie en ze moeten filteren wie welke aandacht krijgt (en hoeveel).
Alleen echt geweldige content en solide contentmarketing inspanningen zullen een kans maken om op te vallen tussen de belachelijk hoeveelheid bestaande content (dat elke dag groeit).
Geweldige content moet:
- De aandacht trekken
- De aandacht vasthouden
- Eenvoudig te vinden zijn
- Waarde bieden, de lezer iets leren of een probleem oplossen
- Persoonlijk relevant zijn
63% van de ondernemers noemt het genereren van verkeer en leads als hun grootste uitdaging.
Dus, hoe concurreer je?
(Bron: Vidyard)
Ik moet benadrukken dat het volgen van deze formule slechts een algemene richtlijn is. Hoe een klant zich voelt of denkt, is niet iets dat perfect wordt gemeten, dus wat de ene dag hun aandacht trekt, doet dat de volgende dag misschien niet.
Strijden om aandacht in een omgeving met verzadigde content is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar je kunt beginnen met deze tips die resultaten opleveren.
17 tips voor geweldige contentmarketing die zich onderscheidt in een aandachtseconomie
Deze lijst is waarschijnlijk de reden waarom je hier in de eerste plaats bent, dus ik zal geen tijd verspillen met het schrijven van een lange intro voor deze sectie. Dus hier hier zijn 17 tips voor geweldige contentmarketing om al die klant-aandacht te krijgen.
- Maak geen content zonder doel
- Maak je content persoonlijk
- Overweeg om evergreen-content te maken
- Maak een contentstrategie
- Hergebruik of herhaal oude content (of verwijder deze)
- Overweeg langere content in plaats van kortere content
- Meer content is niet gelijk aan goede content
- Bouw influencer-relaties op voor het delen van wederzijdse links
- Raak niet geïntimideerd door anderen; laat je inspireren
- Toon je waardering en zorg voor retentie
- Eén zoekwoord is geen SEO-strategie
- Ideeën hoeven niet origineel te zijn
- Stilte is goud, geen rode vlag voor slechte content
- Concentreer je minder op een publiek en meer op de op te lossen problemen
- Vergeet niet voor wie je echt schrijft
- Maak een reeks van geweldige content met interne links
- Maak je content interessant (en ik heb het niet alleen over de inhoud)
# 1 Maak geen content zonder doel
Je kijkt naar een film niet alleen om hem te zien. Er is een reden waarom je kijkt. Je ziet het omdat er een verhaal, een bezetting of iets anders is dat je ertoe aanzet om er meer over te weten.
Je moet weten waarom je schrijft, wat je ook schrijft. Als je dat zelf niet weet, hoe verwacht je dan dat je klanten er iets uit halen?
Vaak maken ondernemers content om de volgende redenen:
- Om zich aan een schema te houden
- Gewoon om een goeie indruk te maken
Dit wordt vaak dunne content genoemd (en het helpt je merk niet).
Dun: zodat klanten er dwars doorheen kunnen kijken.
Als je statistieken en goede voorbeelden en citaten bespreekt, klink je als Google of een robot. Door context te bieden, klinkt je als een vertrouwde bron.
De beste manier om dit te doen, is door rekening te houden met de intentie van de zoeker.
Er zijn 4 soorten intenties van zoekers:
- Commercieel
- Transactioneel
- Navigatie
- Informatief
Waar je op moet letten, hangt af van de content die je maakt, maar het is waarschijnlijk dat informatie verstrekken veel voorkomt bij ondernemingen.
Vraag jezelf af waarom deze content je klant en je merk zal helpen.
Vraag jezelf af:
- Past het in je doelstellingen voor contentmarketing?
- Is het relevant voor je doelgroep?
- Levert het waarde op voor je doelgroep?
# 2 Maak je content persoonlijk
In de content die je schrijft is geen plaats voor stijve, formele taal, een hoop technisch jargon of grote, belangrijk klinkende zinnen.
Je content moet klanten twee dingen laten voelen:
- Dat ze je kennen
- Dat je hen door en door kent
Richt je op de individuele behoeften, eigenschappen, problemen, voorkeuren en antipathieën van je doelgroep. Daardoor zal een sterkere band tussen jou en hen ontstaan.
En het hoeft niet eens baanbrekend of levensveranderend te zijn.
Weet je waarom een specifieke persoonlijke verhaal werkt?
Omdat het herkenbaar is, iets wat veel andere mensen die op zoek waren naar dezelfde oplossing die ik zocht, waarschijnlijk ook ervaren.
Kort gezegd: je hoeft je financiën niet te delen (waarschijnlijk te persoonlijk), maar door meer persoonlijke aspecten te laten zien worden je content en je merk veel meer met elkaar verbonden.
# 3 Overweeg om evergreen-content te maken
Natuurlijk wilt je nog steeds schrijven over specifieke, branchegerelateerde onderwerpen of trending nieuws, en dat zou je ook moeten doen.
Maar dat is misschien niet het enige waar je op zou moeten richten
Ooit aan evergreen content gedacht?
Evergreen content is content die langdurig relevant is en die indien nodig kan worden bijgewerkt.
Het levert verkeer, leads, social shares op en kan na de publicatiedatum voor langere tijd op hoge posities in de zoekresultaten blijven staan.
Jouw branchespecifieke content laat zien dat je een expert bent in je bedrijf. Maar hoe zit het met:
- Zakendoen in het algemeen
- Mindset en doorbreken van blokkades
- Leiderschapstactieken
- Organisatiestrategieën
- Bedrijfscultuur en moreel behouden
Al deze en andere evergreen onderwerpen zijn relevant voor het bedrijfsleven, en ze zijn zeker relevant voor je bedrijf. Dergelijke content kan je klanten een completere ervaring bieden.
Een voorbeeld hiervan is dat wij af en toe blogartikelen schrijven over ondernemerschap, mindset of persoonlijke ontwikkeling. Vorige week hadden we het over het het overkomen van uitstelgedrag
Bovendien kun je ook evergreen content maken over je specifieke branchethema’s.
Ze kunnen het lezen op de dag dat het is gepubliceerd. En een week later, en 6 maanden later. En een jaar later. En het is nog steeds content met relevante content.
# 4 Maak een contentstrategie
Wie wil dat hun vliegtuig crasht? Elk ander antwoord dan “niet ik” is fout.
En dat geldt ook voor je content “vliegtuig”.
Stel voor dat je weken of maanden aan blogs, video’s en andere content werkt. Je bent klaar om het allemaal te zien opstijgen, 10.000 meter de lucht in en te landen met de juiste mensen. En het doet het … niet.
Waarom? Je hebt al die content gemaakt en het is geweldig!
Het probleem is dat je het zonder richting laat opstijgen. Hij wist niet waar hij heen moest, dus hij ging nergens heen OF hij vloog, realiseerde zich dat hij geen brandstof had en stortte neer waar niemand hem ooit zal vinden.
Vliegtuigen stijgen en landen niet zomaar met succes zonder een plan. Er is veel coördinatie en afweging van vele zaken noodzakelijk voordat ze de lucht in gaan.
Je snapt de vergelijking. Je content zal niet succesvol zijn als je geen plan hebt om het van de grond te krijgen, in de lucht te houden en met succes bij het juiste publiek te laten landen.
Je hebt een contentstrategie nodig. Maar verwar dit niet met een lijst met doelen of taken.
Het gaat niet om een lijst met eenmalige taken. Het is een grondige, samenhangende reeks van analyses, concepten, beleid, en acties die aansluiten bij een uitdaging.
Plan hoe je je content distribueert, hoe je deze optimaliseert voor ZoekMachineOptimalisatie (SEO) , aan wie je deze wilt laten zien en welk doel je wilt bereiken. Vervolgens kun je dat afmeten aan de voortgang en leren wat wel en niet werkte voor de volgende keer.
# 5 Oude content hergebruiken, opnieuw maken (of verwijderen)
Elke lente maken we alles schoon en maken we nieuwe plannen voor ons leven.. Af en toe moeten we de content op dezelfde manier vernieuwen.
Een blogartikel doorloopt vijf fases:
- Een piekfase
- Een dalfase
- Een groeifase
- Een plateaufase
- Een vervalfase
Het is een feit dat het op de markt brengen van relevante content, het verkeer zal laten groeien, maar het is ook een feit dat dit verkeer uiteindelijk weer afneemt. Of het nu komt door irrelevantie of oververzadiging, het zal gebeuren. Maar dit is geen probleem, het is een kans.
De effectiviteit van eenvoudige contentsvernieuwing en de resultaten ervan spreken voor zich.
“De bovenstaande grafiek geeft het wekelijkse verkeer over een periode van 66 weken weer. Dit stuk laat de piek-, dal-, groei-, plateau- en vervalfasen duidelijk zien. De eerste piek is de eerste lancering van de post. De tweede piek is het resultaat van een verversing en herstart.
De blauwe lijn is het werkelijke wekelijkse verkeer. De rode stippellijn geeft het geschatte verkeer weer als de content nooit was vernieuwd. Er wordt uitgegaan van een gestaag wekelijks verval van -1,21%, wat het gemiddelde wekelijkse verkeersverlies is gedurende de twaalf weken voorafgaand aan de vernieuwing. “
Als je 2 jaar geleden een blog hebt geschreven die nog steeds zeer waardevol en relevant is, maar moet worden bijgewerkt, wees dan creatief!
Werk de informatie bij, maar kijk ook hoe je die informatie bijwerkt. Als je een blog hebt die nog steeds relevant is maar niet veel verkeer meer genereert, probeer de content dan opnieuw te gebruiken in een video of podcast.
Als je content hebt die op dit moment helemaal niet relevant is voor je bedrijf, is het misschien de moeite waard om dit te verwijderen en nieuwe relevante content te maken.
# 6 Overweeg langere content in plaats van kortere content
Lange en korte content hebben beide hun nut, maar het is een populaire mening dat ondernemers die langere berichten schrijven, veel vaker sterke resultaten rapporteren.
In hun enquête van 2018 ontdekte Orbit Media dat de lengte van een blogpost de afgelopen vijf jaar met 42% is gestegen.
De gemiddelde lengte van een blogpost is nu ongeveer 1151 woorden.
Meer dan de helft van de bloggers die meer dan 2000 woord artikelen schrijven, zei dat ze goede resultaten behaalden.
(Voor het geval je nieuwsgierig was: het einde van deze zin is het 1986-ste -woord voor dit artikel).
Duizenden woorden schrijven voor een enkele blogpost klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar denk er eens op deze manier over na:
waarom zou je op informatie beknibbelen en mensen ergens anders laten kijken – als je al die tijd de antwoorden voor hen hebt?
Natuurlijk kun je veel korte blogs schrijven en ze aan elkaar linken, zodat de lezers ze één voor één kunnen doornemen. MAAR je kunt niet garanderen dat ze lang genoeg zullen blijven om dat te doen.
Een groot voordeel van het hebben van alle informatie, die een klant nodig heeft, op één plek (zoals een lang blog), is dat ze niet ergens anders gaan zoeken (zoals misschien een blog van een concurrent) om ontbrekende stukjes te vinden.
# 7 Meer content is niet gelijk aan goede content
Meer is niet altijd beter.
Het is gemakkelijk om naar concurrenten te kijken en te zien dat ze meerdere nieuwe stukjes content per dag produceren. En vervolgens naar je eigen content te kijken die lang niet in de buurt komt van dat productieniveau.
Blijf Kalm. Dit is OK.
In feite is het misschien zelfs beter voor je.
Bedenk dat de aandachtseconomie al oververzadigd is met content.
Mensen hebben geen grote hoeveelheid content van je nodig, ze hebben content van hoge kwaliteit nodig.
Er is geen formule die zegt: “je moet X hoeveelheid content per dag produceren om succesvol te zijn.”
Marketing is niet zo lineair omdat de klantreis niet lineair is.
De realiteit is dat je eraan moet denken kwaliteit voorrang te geven boven kwantiteit.
# 8 Bouw influencer-relaties op voor het delen van wederzijdse links
“Quid pro quo.” “Ik krab jouw rug, jij de mijne.”
Hoe je het ook noemt, de hulp van een influencer kan je grote winsten opleveren voor je content.
Influencer-marketing maakt gebruik van brandambassadeurs om je content in een breder perspectief te plaatsen. Het kan een uitkomst zijn voor je organische zoektocht.
Door een quote op te nemen of te linken naar een artikel waarin de expertise van een influencer wordt genoemd, vergroot je je zichtbaarheid en je autoriteit.
81% van de ondernemers die influencermarketing hebben gebruikt, oordeelde dat het effectief was.
Je kunt betalen voor influencer-promotie, maar als je een goede relatie opbouwt met influencers kan dat ook gratis.
# 9 Raak niet geïntimideerd door anderen; raak geïnspireerd
Stel je voor dat je een echt geweldige blog of een hilarische video tegenkomt. Je kijkt naar wie het heeft geproduceerd en denkt: “God, hoe doen ze dat?”
Ik heb dit ook ervaren en meegemaakt.
Maar het mag niet leiden tot intimidatie zijn. Het zou inspiratie moeten zijn.
Vraag jezelf af, hoe kan dat soort content waardevol zijn voor mijn bedrijf?
Het is niet erg om inspiratie te halen uit contentmarketing van anderen, maar laat je niet intimideren. Het feit dat een bedrijf elke dag veel nieuwe content plaatst, betekent niet dat je dat ook hoeft te doen.
Het geweldige idee van iemand anders kan de inspiratie zijn die je nodig hebt voor JOUW volgende idee.
Maar ik moet duidelijk zijn: inspiratie sluit niet uit dat het realistisch is. Als je dit artikel leest omdat op zoek bent naar tips voor contentmarketing voor ZZP’ers en eigenaren van kleine bedrijven, probeer dan niet ‘creatief te zijn zoals Apple’.
Apple is niet voor niets Apple. Probeer niet Apple te zijn. Dit zou niet alleen heel moeilijk zijn, maar ik kan met zekerheid zeggen dat de grote doelgroep van Apple niet hetzelfde is als die van een jou als ZZP-er, dus het zou ook niet ten goede komen aan je klanten.
# 10 Toon je waardering en zorg voor retentie
Klantenwerving is voor velen zeer belangrijk, maar hoe zit het daarna?
Het behouden van je klanten is net zo belangrijk als het werven van klanten, en er is werk voor nodig. Hoe je het aanpakt, kan je onderscheiden van je concurrenten.
Ik heb me geabonneerd op Audible, dat me audioboeken aanbiedt.
Nog geen week nadat ik lid was geworden, kreeg ik een andere e-mail dan de vorige.
Ze e-mailden me een bedankje dat ik deel uitmaakte van de community en boden me een extra gratis e-boekdownload aan.
Ik was amper een week abonnee en ze zorgden er al voor dat ik niet wegging.
Het is één ding om alles te leveren wat je de klant beloofd hebt toen ze klant bij je werken.
Het is iets anders om hen te bedanken voor het blijven. Waarom denk je dat getrouwde stellen jubilea vieren?
Zelfs een kleine erkenning heeft vaak grote positieve gevolgen.
# 11 Eén zoekwoord is geen SEO-strategie
Laat je content niet leven en sterven op bais van één zoekwoord. SEO werkt niet meer op die manier.
Natuurlijk kunt je een term of trefwoord zoeken en resultaten krijgen die daarmee overeenkomen. Maar SEO-parameters zijn in de loop van de tijd verbreed.
Tegenwoordig gaat het bij zoekresultaten niet alleen om het kiezen en gebruiken van een zoekterm. Het gaat over de bredere betekenis van die zin en de intentie van de zoeker.
Dit is waar semantische SEO een wereld van verschil zal maken voor je ranglijst.
Om dit uit te leggen geef ik hieronder een voorbeeld.
Stel je voor dat iemand de term ‘beste tropische vakantiebestemmingen’ zoekt.
Nu zou je een stukje content kunnen maken dat een duidelijke lijst van tropische plaatsen om naartoe te gaan bevat en deze te rangschikken gericht op deze zoekterm.
Maar dat is zeker niet alles waarnaar ze op zoek waren met die zoekterm.
De bedoeling van die zoektocht ging niet alleen om het vinden van de plek, het ging erom te vinden wat die plek het beste maakt om te bezoeken.
Ze zijn waarschijnlijk op zoek naar dingen als:
- Aanbevelingen voor lekker eten
- Leuke activiteiten om te doen in die tropische oorden
- Beste hotels en accommodaties
- Goede tijden van het jaar om naar een tropische bestemming te gaan
- Plaatsen die goed zijn voor stellen, gezinnen of alleenstaanden
- Goede plekken voor budgetreizen
Semantisch gebruiken van SEO zou die originele saaie opsommingslijst die slechts gericht is op die ene zoekterm, kunnen veranderen in iets dat geschikt is voor meerdere intenties van zoekers.
Een stukje content per zoekwoord is niet genoeg en een zoekwoord per stuk content zal jou of je potentiële klanten ook niets brengen. In ieder geval niet op de eerste pagina van Google
# 12 Ideeën hoeven niet origineel te zijn
“Doe het beter of doe het anders”
Maar dat is echt heel moeilijk.
In zo’n met content verzadigde wereld is het moeilijk om origineel te zijn of een nieuwe invalshoek te vinden voor een blog die anders is dan wat iemand anders al heeft gedaan. Het is een moeilijke balans tussen uniek zijn en iets creëren dat overeenkomt met de intentie van de zoeker.
Een manier om de beste invalshoek voor je content te vinden, is door te beginnen met het voor de hand liggende en een lijst met truismen te maken.
Wat is een truïsme?
Een truïsme is een bewering die duidelijk waar is en niets nieuws of interessants zegt.
Maak in feite een lijst van alles wat duidelijk is over een onderwerp. Alles waar een heleboel andere mensen al content over hebben gemaakt.
En probeer er allemaal gaten in te prikken.
In plaats van gewoon ter plekke iets gloednieuws te proberen te bedenken, begin je ergens en bedenk je welke andere wegen ermee kunnen worden bewandeld.
Welke punten je het meest opvallen, zijn je nieuwe invalshoeken. Interpreteer ze nu op de manier van je die passen bij jouw bedrijf.
# 13 Stilte is goud, geen rode vlag voor slechte content
Er is tegenwoordig veel lawaai online.
Overal waar je kijkt, wordt iets leuk gevonden, gedeeld, viraal gegaan of een litanie van opmerkingen geïnspireerd.
En als je content geen deel uitmaakt van dat geluid, kun je zich een beetje in paniek voelen.
Maar dat hoeft niet per se te zijn, want aandacht staat niet automatisch gelijk aan conversies.
Er zijn blogs die minder goed scoren in termen van organisch verkeer, maar die meetbaar beter converteren dan blogs die veel meer aandacht krijgen.
Kijk naar de aanmeldingsconversies van blogs voor de nieuwsbrief van ActiveCampaign.
Heeft je iets opgemerkt?
Je zult merken dat de beste blogpost van de site een behoorlijk behoorlijke conversieratio heeft.
Maar de nummer twee blogpost (gemeten naar verkeer) doet dat niet.
In feite is de blogpost met de hoogste conversie eigenlijk # 12, en het levert bij lange na niet zoveel verkeer op als de anderen. Dit kan voor jou een kans zijn om blogs te optimaliseren om beter te presteren in termen van verkeer EN conversies. Minder aandacht is dus geen reden om je zorgen te maken.
Als je content goed is geschreven en geoptimaliseerd voor organisch zoeken, hoef je geen zorgen te maken dat deze niet wordt gelezen en gedeeld. Vind-ik-leuks en deelacties zijn prima, maar ze hebben geen grote invloed op de vraag of je content klanten zal converteren.
# 14 Concentreer je minder op een groot publiek en meer op het oplossen van problemen
Herinner je je het concept van de intentie van de zoeker nog? Ik kan het belang ervan niet genoeg benadrukken. De intentie van een zoeker zal je alles vertellen wat je moet weten over waar je content zich op moet richten.
Je dient je te richten op welke problemen jouw doelgroep heeft of hen vragen waar hun zoekopdrachten op zijn gericht.
Met andere woorden, richt je op de pijnpunten van jouw doelgroep.
Het is niet zo gemeen (of pijnlijk) als het klinkt.
Ze weten al wie ze zijn, dus je content hoeft daar niet zozeer op te worden afgestemd. Wat ze niet weten, is hoe ze hun probleem kunnen oplossen. Dat is wat je content moet doen.
Handige content helpt bij het oplossen van de problemen die achter de bredere intentie van de zoeker schuilgaan. Er zullen elke dag dezelfde en nieuwe problemen zijn om mee te helpen.
# 15 Vergeet niet voor wie je echt schrijft (hint – het is niet je baas of jezelf)
Ja, je moet hopen dat ze het leuk vinden, maar dat is niet het uiteindelijke doel van je content. Je maakt dit niet voor jezelf, je creëert het voor een doelgroep die het VEEL vaker zal lezen.
Vergeet niet om voor je lezers te schrijven. En eerlijk gezegd is het waarschijnlijk iets waar je jezelf bewust aan moet herinneren.
# 16 Creëer een keten van geweldige content met interne links
Wat is een interne link?
Interne links zijn links die van de ene pagina op een website naar een andere pagina op dezelfde website gaan.
Dit soort links worden gebruikt om drie redenen:
- Website navigatie
- Opzetten van een informatie hiërarchie
En, het kan je bezoekers ook helpen veel van je content te vinden
Interne links zijn uiterst belangrijk voor organische ranglijsten. Google gebruikt links om erachter te komen welke content op je site gerelateerd is en om de waarde van die content te bepalen (d.w.z. waar deze in de ranglijst terechtkomt).
Hoe meer interne links je hebt, hoe hoger Google je domein kan rangschikken. Interne links zorgen er ook voor dat klanten door je content blijven bewegen.
# 17 Maak je content interessant
Jimmy Daly zei precies wat ik hierover zou zeggen, dus ik ga het wiel niet opnieuw uitvinden. Hier is wat hij zei.
“Geweldige content heeft textuur. Woorden, rich media, tussenkoppen en citaten zijn netjes gerangschikt om lezers door het stuk te laten bewegen. “
Een manier om dit te doen, is de zijmarge opbreken.
Is het je opgevallen dat er in dit bericht subkoppen, gecentreerde afbeeldingen, enkele zinnen en lijsten met opsommingstekens of genummerde lijsten zijn?
Dat is opzettelijk, en niet alleen omdat de content zo goed stroomt.
Het is omdat ik weet wat er zou gebeuren als je naar deze blog zou komen en meteen eindeloze blokken tekst zou zien om doorheen te scrollen. Je hebt je niet aangemeld om een boek te lezen toen je op deze link klikte.
Daarom heb ik dat niet gedaan. Ik deed dit in plaats daarvan:
De tekst onderbreken met opsommingslijsten, afbeeldingen en quotes.
Lezers zullen je artikelen in één oogopslag beoordelen. Mensen verwerken informatie visueel veel sneller dan dat ze tekst kunnen verwerken, wat de artikelstructuur en het ontwerp van cruciaal belang maakt.
Er zijn geen perfecte contentmarketingformules die elke keer succes garanderen, maar als je deze 17 handige tips in je achterzak hebt, zal je content naar een hoge betrokkenheid sturen.
Laat me in het reactieveld hieronder weten wat jij van deze 17 tips vind. Welke ga je de komende tijd zeker toepassen?