29 krachtige trigger-woorden (en waarom ze werken)

Gebruik deze woorden in je website – en e-mailteksten om deze krachtiger te maken en je publiek tot actie te dwingen.

1. Boost

Iedereen wil een boost, vooral als het om sales gaat. Boost heeft een positieve connotatie van charisma, energie en zelfvertrouwen.

2. Geheim

Een geweldige manier om de aandacht en interesse van je potentiële klanten te trekken: impliceer dat je iets weet dat zij niet weten.

3. Beperkte

Schaarste maakt bijna alles waardevoller, waardoor je lezer wordt aangemoedigd om nu te handelen, Anders loopt je het risico iets te missen.

4. Nieuwe

Mensen zijn altijd op zoek naar het nieuwste en het beste: nieuwe strategieën, nieuwe tools, nieuwe software, enz. Door het woord “nieuw” op te nemen, laat je lezers zien dat je over de nieuwste (en beste) informatie beschikt.

5. Gratis

Iedereen houdt van gratis dingen. Volgens professor Dan Ariely geeft het woord gratis “ons zo’n emotionele lading dat we het aanbod als waardevoller ervaren dan het in werkelijkheid is.” Met dit woord kunt je veel verschillende doelgroepen tegelijk aanspreken.

6. Bewezen

Als je een nieuw idee, nieuwe strategie, techniek of oplossing aanbiedt, moet je bewijzen waarom het werkt. Het gebruik van “bewezen” bouwt vertrouwen op bij je publiek – zorg er alleen voor dat je wel het bewijs hebt om dit te ondersteunen.

7. Meer

Wie wil er niet meer geld, meer tijd of meer verkopen? “Meer” heeft een positieve connotatie die de besluitvorming kan stimuleren.

8. Gemakkelijk (of: eenvoudig)

Jouw toehoorders willen een oplossing voor hun probleem zonder dat ze daar veel moeite voor hoeven te doen. Het gebruik van “gemakkelijk” of “eenvoudig” compenseert een mogelijk bezwaar – “dit lijkt moeilijk” – voordat de lezer het kan opwerpen. Dit kan vooral effectief zijn wanneer je schrijft voor een publiek met beperkte tijd en middelen, zoals ZZP’ers en eigenaren van kleine bedrijven.

9. Stel

Stel je voor. Kruip in het hoofd van je lezer en creëer een mentaal beeld. Als ze zich niet kunnen voorstellen dat ze jouw product gebruiken of jouw advies opvolgen, zullen ze niet kopen.

10. Ontdek

Een andere manier om je klanten te vertellen dat je iets weet wat ze niet weten, terwijl je hen in staat stelt om erachter te komen wat het is.

11. Stop

Een eenvoudig woord dat een reactie kan veroorzaken. Welk pijnpunt kun je voor jouw klanten verlichten? Hoe kun je zorgen dat ze kunnen stoppen met iets wat ze niet leuk vinden?

12.Vandaag

Bouw urgentie op door lezers aan te moedigen zo snel mogelijk te handelen. Geef hen het gevoel dat als ze nu niets doen, ze iets speciaals zullen missen. Dit wordt ook wel FOMO genoemd ofwel Fear Of Missing Out.

13. Hoe

Dit woord laat de lezer weten dat je het antwoord hebt op de vraag die jouw prospect  ‘s nachts wakker houdt. “Hoe …” en “Hoe X deed Y” zijn krachtige haken waardoor mensen meer willen leren.

14. Nu

Nog een woord dat de urgentie en bereikbaarheid versterkt. Je hebt iets waardevols dat je potentiële klanten nu in bezit kunnen krijgen als ze klikken, zich aanmelden, kopen of zich abonneren.

15. Winnen

Velen van ons worden gedreven door concurrentie om te slagen. Laat je lezers weten dat je hen kunt helpen de beste te zijn.

16. Onthullen

Nog een manier om je klanten te vertellen dat je iets weet wat zij niet weten, en jij zorgt ervoor dat ze deze informatie ook te weten komen

17. Willen

‘Willen’ is ambitieuzer (en leuker) dan ‘nodig hebben’. Laat je lezers zien dat je hun doelen begrijpt en hen kunt helpen deze te bereiken.

18. Fix

Je hebt de oplossing voor het probleem van je lezer. Gebruik “fix” om het ze te laten weten.

19. Voor altijd

Een beladen woord dat een serieuze belofte doet. Gebruik het spaarzaam om je lezers te laten weten dat jouw oplossing blijvende waarde zal hebben.

20. Bespaar

Bijna iedereen is gedreven om tijd, geld of beide te besparen. Dit kan vooral effectief zijn wanneer de tijd van je doelgroep beperkte is (ZZp’ers, eigenaren van kleine bedrijven, ouders, studenten, enz.).

21. Ontgrendel

Een ander woord dat exclusiviteit en geheimhouding impliceert. Je hebt een bron waar je toegang toe kunt geven.

22. Behoefte

Sterker dan “willen”. “Behoefte” impliceert een niet-onderhandelbaar iets dat moet worden vervuld. Dit woord is inherent urgent

23. Converteren

Iedereen wil prospects omzetten in klanten. Als je schrijft voor een B2B-publiek, is dit een gemeenschappelijk doel waarmee jouw lezers zich allemaal kunnen identificeren.

24. Jij

Waarom zou je “jij” gebruiken in je schrijven? Door de lezer rechtstreeks aan te spreken, worden ze onderdeel van het verhaal en ontstaat er een effectiever, één-op-één gesprek.

25. De

Als jouw product DE oplossing is, is dit de enige. (Als het EEN oplossing is, is het een van de vele mogelijke alternatieven.) Door “de” te gebruiken, wordt je lezer gefocust op een specifiek product of idee – en zullen ze minder nadenken over alternatieven.

26. Overwinnen

Dit woord maakt van je lezer de held, die alles kan bereiken. Geef ze de tools die ze nodig hebben om hun obstakels te overwinnen en hun doelen te bereiken.

27. Verbazingwekkend

Een krachtig maar te veel gebruikt woord. Gebruik het spaarzaam. Dit werkt om nuttige inhoud te introduceren waarvan je zeker weet dat deze je potentiële klanten zal verrassen en verrukken.

28. Ja

Een essentiële uiting van positiviteit. Denk “ja, dat kunnen we!” of “ja, je kunt je dromen waarmaken.” Jouw prospect weet dat je aan hun kant staat.

29. Moe

Ben je het zat om deze lijst met triggerwoorden te lezen? Het gebruik van het woord “moe” toont empathie voor de problemen van je potentiële klanten – en belooft verlichting.

Een Raadsel

 In de mail waarin ik deze blog heb aangekondigd, heb ik bewust een aantal krachtige triggerende woorden gezet. Ik ben benieuwd of je al hebt ontdekt hoeveel triggerende woorden ik heb gebruikt. Ik lees het graag hieronder in de comments.