023-369 0000 support@webalist.eu

ActiveCampaign automations om de betrokkenheid te vergroten en omzet te stimuleren

E-mailmarketing is een krachtige tool die coach- en therapiepraktijken kunnen gebruiken om hun communicatie met klanten te automatiseren en te verbeteren. ActiveCampaign biedt verschillende mogelijkheden voor e-mailautomatisering die je kunt gebruiken om de ervaring van je klanten te verbeteren en de betrokkenheid te vergroten. Hier zijn enkele ActiveCampaign e-mailautomatisering recepten die coach- en therapiepraktijken met een omzet van meer dan €50.000 kunnen gebruiken:

1.Welkomstmailserie

Stuur een gepersonaliseerde welkomstmail naar nieuwe klanten op je lijst. Dit is een geweldige manier om nieuwe klanten te begroeten, hen te bedanken voor hun interesse in je praktijk en hen te laten weten wat ze kunnen verwachten. Je kunt bijvoorbeeld informatie geven over je diensten, klantbeoordelingen delen of hen aanmoedigen om contact met je op te nemen als ze vragen hebben.

Een welkomst e-mailserie draagt bij aan de know-like-trust-factor en het opbouwen van een expertpositie van coaches en therapeuten.

Ten eerste, door middel van een welkomst e-mailserie, kunnen coaches en therapeuten zichzelf introduceren aan hun nieuwe klanten of patiënten. Deze e-mails geven de mogelijkheid om de coach of therapeut te laten zien wie ze zijn, wat ze doen en waarom ze het doen. Dit geeft de ontvanger de kans om jouw expertise te leren kennen en een band met jou op te bouwen.

Ten tweede, een welkomst e-mailserie geeft coaches en therapeuten de mogelijkheid om nuttige informatie te delen met hun nieuwe klanten of patiënten. Dit kunnen tips en adviezen zijn over hoe ze hun welzijn kunnen verbeteren of hoe ze betere resultaten kunnen behalen. Door deze informatie te delen, bouw je niet alleen aan een relatie met de ontvanger, maar laat je ook zien dat je een expert bent in jouw vakgebied.

Ten derde, door het consistent en regelmatig delen van informatie in de welkomst e-mails, versterkt de coach of therapeut de know-like-trust-factor en de expertpositie. Naarmate de ontvanger meer informatie van jou ontvangt, leert hij of zij jouw werkwijze en visie beter kennen, waardoor ze vertrouwen krijgen in jouw expertise en diensten.

In het kort, een welkomst e-mailserie is een effectieve manier voor coaches en therapeuten om zichzelf te introduceren aan hun nieuwe klanten of patiënten, nuttige informatie te delen, en een sterke know-like-trust-factor en expertpositie op te bouwen.Je kunt de automation via deze link downloaden:
https://tplshare.com/hneHBgq

2.Webinar opvolgmailserie


Een e-mailserie voor en na een webinar is van groot belang voor coaches en therapeuten omdat het kan helpen om de opkomst en betrokkenheid bij het webinar te vergroten en de kans op conversies en klantenbinding te vergroten. Hieronder staan enkele redenen waarom een e-mailserie voor en na een webinar belangrijk kan zijn:

 1. Verhogen van de opkomst: Een e-mailserie voorafgaand aan het webinar kan worden gebruikt om de aandacht van de potentiële deelnemers te trekken, hen uit te nodigen en te herinneren aan het webinar. Door het geven van een korte samenvatting van het onderwerp van het webinar en de voordelen die het biedt, kunnen potentiële deelnemers worden aangemoedigd om deel te nemen.
 2. Opbouwen van betrokkenheid: Tijdens het webinar kunnen deelnemers actief worden betrokken door middel van polls, chat of Q&A’s. Na het webinar kan een e-mailserie worden gebruikt om de deelnemers te bedanken en hun vragen te beantwoorden. Hierdoor ontstaat er een gevoel van betrokkenheid en waardering bij de deelnemers.
 3. Conversies vergroten: Na het webinar kan een e-mailserie worden gebruikt om de deelnemers op te volgen en hen te overtuigen van de waarde van de diensten of producten die de coach of therapeut aanbiedt. Door het verstrekken van extra informatie, aanbiedingen of speciale kortingen kunnen deelnemers worden aangemoedigd om een aankoop te doen.
 4. Klantenbinding bevorderen: Een e-mailserie na het webinar kan worden gebruikt om de relatie met de deelnemers te versterken. Door het verstrekken van nuttige informatie, tips of aanbevelingen kan de coach of therapeut de deelnemers helpen bij het bereiken van hun doelen en problemen. Dit kan leiden tot een langdurige relatie en klantenbinding.

Kortom, een e-mailserie voor en na een webinar is een belangrijke marketingtool voor coaches en therapeuten omdat het kan helpen bij het vergroten van de opkomst en betrokkenheid bij het webinar, het vergroten van de kans op conversies en het bevorderen van klantenbinding.

Je kunt de automation via deze link downloaden:
https://tplshare.com/juPZ0dE

3.Speciale dag e-mails

Stuur automatisch een verjaardagsmail naar klanten om hen te feliciteren en eventueel een kortingscode of een cadeau aan te bieden. Dit is een geweldige manier om klanten aan je praktijk te binden en hen te laten weten dat je hen waardeert.

Een mailserie i.v.m. speciale dagen zoals verjaardagen is belangrijk voor een coach- of therapeutpraktijk omdat het de relatie met de klant versterkt en de klantbetrokkenheid vergroot. Hieronder staan enkele redenen waarom het versturen van een mailserie voor speciale dagen van belang kan zijn:

 1. Versterken van de relatie: Door het versturen van een mailserie op speciale dagen zoals verjaardagen, laat de coach of therapeut zien dat hij of zij betrokken is bij het leven van de klant. Dit kan bijdragen aan het versterken van de relatie tussen de coach of therapeut en de klant.
 2. Persoonlijke touch: Een mailserie voor speciale dagen geeft de coach of therapeut de mogelijkheid om een persoonlijke touch toe te voegen aan de relatie met de klant. Door het sturen van een gepersonaliseerde felicitatie of cadeau, voelt de klant zich speciaal en gewaardeerd.
 3. Verhogen van klantbetrokkenheid: Door het versturen van een mailserie voor speciale dagen, blijft de coach of therapeut top-of-mind bij de klant. Dit kan bijdragen aan het vergroten van de klantbetrokkenheid en het verhogen van de kans op terugkerende klanten.
 4. Marketingmogelijkheid: Een mailserie voor speciale dagen biedt ook een marketingmogelijkheid voor de coach of therapeut. Door het opnemen van een speciale aanbieding of korting in de mailserie, kan de coach of therapeut zijn of haar diensten of producten promoten en de verkoop stimuleren.

Kortom, een mailserie i.v.m. speciale dagen zoals verjaardagen is een belangrijke tool voor coaches en therapeuten om de relatie met hun klanten te versterken en de klantbetrokkenheid te vergroten. Het biedt ook een marketingmogelijkheid om de verkoop van diensten of producten te stimuleren.

Je kunt de automation via deze link downloaden:
https://tplshare.com/ysnVYNH

4.Promotie emailserie

Een promomail is belangrijk voor coaches en therapeuten omdat het kan helpen bij het aantrekken van nieuwe klanten en het behouden van bestaande klanten. Hieronder staan enkele redenen waarom een promomail van belang kan zijn:

 1. Nieuwe klanten aantrekken: Door middel van een promomail kunnen coaches en therapeuten hun diensten onder de aandacht brengen van een breed publiek. Dit kan helpen om nieuwe klanten aan te trekken die op zoek zijn naar hulp op het gebied van welzijn of persoonlijke ontwikkeling.
 2. Bestaande klanten behouden: Een promomail kan ook worden gebruikt om bestaande klanten op de hoogte te houden van nieuwe diensten of producten die worden aangeboden. Door deze informatie te delen, kunnen coaches en therapeuten hun klantenbinding versterken en zorgen voor terugkerende klanten.
 3. Expertise tonen: Een promomail biedt coaches en therapeuten de mogelijkheid om hun expertise te laten zien en te delen met hun publiek. Dit kan bijdragen aan het opbouwen van een expertpositie en vertrouwen wekken bij potentiële klanten.
 4. Verhogen van verkoop: Een goed geschreven promomail kan de verkoop van diensten of producten verhogen door de ontvanger te overtuigen van de waarde ervan. Door het creëren van een aantrekkelijk aanbod of een beperkte tijdskorting, kunnen coaches en therapeuten hun omzet verhogen.

Kortom, een promomail is een belangrijk marketinginstrument voor coaches en therapeuten. Het kan helpen bij het aantrekken van nieuwe klanten, het behouden van bestaande klanten, het tonen van expertise en het verhogen van de verkoop. Het is echter belangrijk om de inhoud van de promomail zorgvuldig te overwegen en ervoor te zorgen dat deze waarde biedt aan de ontvanger.

Je kunt de automation via deze link downloaden:
https://tplshare.com/W907rt6

 

Het gebruik van e-mailautomations kan de klantervaring verbeteren en de betrokkenheid van klanten bij jouw coach- of therapiepraktijk vergroten. Met deze ActiveCampaign e-mailautomation sjablonen kun je de communicatie met je klanten optimaliseren en de band met hen versterken.  Laat in het reactieveld hieronder weten welke automations jij al gebruikt of welke jij als eerste gaat implementeren.