6 strategieën om meer bezoekers naar je website te krijgen (deel 2)

In deel 1 hebben we de eerste twee strategieën om meer bezoekers naar je website te krijgen gedeeld. De volgende strategieën betreffen diverse sociale media kanalen.

Voor al deze kanalen geldt dat hetgeen je deelt, vooral over de doelgroep moet gaan en niet over jou of je producten/diensten. Alleen als je gebruik maakt van storytelling kan je ook over jezelf praten. Je deelt jouw verhaal, jouw reis. Dit is vooral bedoeld om anderen te inspireren en te motiveren.

Bij de vier strategieën die ik nu ga bespreken zal het vooral gaan over het leveren van waarde voor de prospects en klanten. 

Strategie #3 – bezoekers via Twitter

Als ik naar de statistieken van onze website kijk dan heeft Twitter de afgelopen jaren ongeveer 10% van de bezoekers op onze website gegenereerd. Als deze bezoekers verantwoordelijk zijn voor ongeveer 10% van onze business – dan hebben we het over een serieus bedrag aan omzet.

Twitter was een paar jaar geleden een stuk populairder, maar nog steeds telt Nederland zo’n 2,5 miljoen accounts. Dat is dus nog steeds aanzienlijk.

OK, hoe zorg je ervoor dat je via Twitter, websitebezoekers genereert?

Hier zijn drie belangrijke tips:

 1. Vraag je website bezoekers en lezers van je blogs om je artikelen te delen met hun Twitter-volgers. Bekijk hoe je aan het einde van onze blogartikelen de mogelijkheid hebt om het artikel te delen met je Twitter-volgers.
 2. Stel vragen aan je klanten en prospects. Ook kun je een korte enquête of poll doen. Zorg bij een enquête dat deze op jouw website staat en zorg dat het waardevol is voor je doelgroep (ze moeten de uitkomsten willen weten, anders zullen ze de moeite niet nemen). 
 3. Maak een lijst van alle blogartikelen die je tot nu toe hebt geschreven en haal uit deze blogs zoveel mogelijk waardevolle tips.
  Kort deze in tot ca. 100 karakters, voeg de URL van het blogartikel toe en plaats ze dagelijks op je Twitter feed.
  Stel dat je 10 artikelen heb geschreven en uit elk artikel haal je 5 tips, dan heb je 50 relevante en waardevolle tweets. Plaats er dagelijks 2 op je tijdlijn. Op die manier heb je voor 5 weken voldoende tweets. Daarna begin je weer opnieuw, maar uiteraard kun je ook uit nieuwe blogartikelen extra tips halen, zodat je bestand van Tweets groter wordt.

Als mensen getriggerd worden door de tip in jouw tweet, dan klikken ze op de link naar het complete artikel. Op de blogpagina hebben ze de mogelijkheid om jouw weggever te downloaden in ruil voor hun e-mailadres. En dan is de cirkel weer rond.

Strategie #4 – bezoekers via Facebook

Facebook is nog steeds veruit het grootste social media platform. In Nederland waren er in 2019, ruim 10 miljoen accounts. Je kunt dus wel zeggen dat “bijna iedereen” op Facebook zit.
 
Facebook stelt je in staat om een post zich enorm snel te laten verspreiden. Zo’n post gaat dan ‘viraal’.

Volgers/contacten kunnen op eenvoudige wijze reacties geven, delen en liken. Facebook is dan ook bij uitstek geschikt om bezoekers op je website te krijgen.

Hoe zetten wij Facebook in om gericht bezoekers aan te trekken?

Hier zijn de drie geheimen:

 1. Vraag je website bezoekers en lezers van je blogs om je artikelen te delen met hun Facebook-vrienden.
 2. Ook op Facebook kun je tips uit je blog posts plaatsen met een link voor ‘meer informatie’ naar het artikel op je website (zie Twitter tips, op Facebook ben je echter niet beperkt tot 140 karakters)
 3. Je kunt bezoekers van je blog ook reacties laten plaatsen met Facebook Comments. Dit is een functionaliteit die je aan je WordPress website kunt toevoegen. Deze reactie wordt (naast je eigen blog of pagina) ook op de tijdlijn van de “commenter” geplaatst (op Facebook) met een link naar je website (aanrader!).

Strategie #5 – bezoekers via LinkedIn

Websitebezoekers die via Linkedin op je website komen, blijven gemiddeld langer op de site dan bezoekers uit andere sociale media. Daardoor zijn ze de best gekwalificeerde bezoekers die er zijn, dit meten wij op alle sites die we testen.

Als jouw doelgroep op LinkedIn zit is dit dus zeker iets om rekening mee te houden.

LinkedIn groeit trouwens steeds meer in populariteit. Waar Twitter en Facebook het aantal accounts zag dalen steeg het aantal LinkedIn accounts in Nederland naar 4,6 miljoen in 2019.

Er komt ook steeds meer functionaliteit gericht op interactie en waarde leveren. Zo is er sinds een paar jaar de mogelijkheid om blogs te plaatsen. En video wordt ook steeds populairder. 


Dus, hoe kan je LinkedIn inzetten om gericht bezoekers te trekken?

Het gaat allemaal om social selling en interactie. Je kunt dit op een aantal  manieren realiseren:

Hier zijn onze acht tips:

 1. Post regelmatig en consistent waardevolle posts. Dit kunnen tips zijn, links naar andere waardevolle content, relevante quotes (niet teveel), reviews, commentaren en verslagen. Uiteraard moet alles waardevol zijn voor je doelgroep.
 2. Plaats ook regelmatig (bijv. maandelijks) een LinkedIn blog. Het verschil met een post is dat een blog veel langer kan zijn en ook meer opmaakmogelijkheden biedt. 
 3. Plaats maandelijks een zgn ‘harvest’ post. Dat is een post om zoveel mogelijk reacties, views, en likes te krijgen. In zo’n harvest post laat je weten dat je iets waardevols weggeeft. Je geeft ook aan wat dat is. Men kan het echter alleen krijgen doordat men gelinkt is, de post geliked is en een reactie heeft gegeven. Iedereen die een reactie geeft, stuur je vervolgens een link naar een pagina met de content incl een opt-in. Op die manier vergroot je ook je e-maillijst. Vraag mensen ook vooral om andere contacten te taggen, daarmee kun je het bereik verder krijgen dan je eigen netwerk. Het dwingt je ook om ECHT waardevol te zijn, anders gaan mensen niemand erop wijzen.
 4. Vraag de lezers van posts en blog om het bericht te liken en commentaar te geven. Vraag hen ook andere mensen te taggen voor wie de informatie waardevol kan zijn. 
 5. Word lid van belangrijke, actieve LinkedIn groepen waar jouw doelgroep ook lid van is. Voeg waarde toe met relevante informatie, tips en vragen en plaats regelmatig korte “teasers” met links naar (voor hen) relevante waardevolle content op je website (meestal blogs).
 6. Zorg voor interactie door in deze groepen discussies te starten. Neem zelf ook deel aan discussies op het gebied van jouw expertise en voeg vooral waarde toe.
 7. Vraag groepsleden die mogelijke klanten kunnen zijn, om met je te connecten. Als ze het verzoek accepteren, stuur hen dan een persoonlijk bericht met daarin een link naar waardevolle informatie op jouw website. 
 8. Mocht je nog niet met mij (Ron) geconnect zijn op LinkedIn, stuur mij dan een connectieverzoek. Je zult zien dat je daarna ook een berichtje krijgt naar een video met 3 tips.

Strategie #6 – twee andere belangrijke kanalen

Mogelijk mis je in dit overzicht twee belangrijke sociale media. En dat klopt, Youtube en Instagram zijn grote sociale media kanalen. Ook via deze kanalen is het zeker mogelijk om bezoekers naar je website te krijgen.

Instagram zijn we zelf nog aan het onderzoeken, hierover zullen we in andere blogs uitgebreid aandacht besteden en onze bevindingen delen, wel adverteren we al via Instagram en dat lijkt goed (en relatief goedkoop) te werken.

Met YouTube hebben we meer ervaring met onze klanten. YouTube is een geweldig kanaal voor het geven van waarde en is (by-far) het meest geschikt om je Know-Like-Trust op te bouwen.

Dit komt omdat video het dichtst bij de werkelijkheid komt. Kijkers zien echt wie je bent en hoe je bent als persoon, het is het meest authentieke medium op het internet. Onze klanten gebruiken YouTube vooral om heel veel waarde te geven. In principe zou je van elke blog een video versie willen hebben.

Lees je blog niet voor van papier of “tele-prompter” (autocue), maar vertel je verhaal als expert, je weet waar je over praat en bezoekers merken dat verschil heel snel. Video’s die op YouTube staan zijn ook weer te gebruiken op Facebook en in LinkedIn posts, hoewel onze bevinding is dat een YouTube film minder goed werkt dan dat je datzelfde filmpje opnieuw upload naar de andere kanalen (geen enkel medium wil dat een bezoeker “weg” gaat van hun eigen medium of iets doet wat ze niet kunnen meten).

4 tips voor YouTube:

 1. Plaats minimaal wekelijks een video op YouTube en vraag je kijkers zich te abonneren op je kanaal, geef ze een goede reden. Doe beloftes waar ze iets aan kunnen hebben en maak deze beloftes (minimaal) waar.
 2. Zorg dat kijkers commentaar geven op je video, YouTube ziet dat jouw video dan relevant is en zal meer mensen de video laten zien en je komt hoger in de zoekresultaten
 3. Maak goede beschrijvingen bij elke video en kies relevante titels.
  Verwijs in je video’s af en toe naar je website (waar je gratis opt-in-acties staan) en/of verwijs naar relevante kennismaking producten/diensten als dat echt waarde toevoegt voor de kijker en een acuut probleem oplost.
 4. Check even dit kanaal voor voorbeelden van hoe je zo’n kanaal opbouwt: https://www.youtube.com/channel/UCbjljhC9ecohK38jcEvGebg
  Er hoort ook een FaceBook groep bij https://www.facebook.com/goodliferedefined/ je hoeft er niet van te houden om even goed te kijken wat ze doen. Watch & Learn.
  In deze video (https://www.youtube.com/watch?v=E6cczwEZ-uQ) wordt terloops naar een App verwezen. Misschien niet persé iets voor jou, maar je begrijpt meteen wat we bedoelen. Dit is geen harde sales…

Tot zover dit uitgebreide artikel over het krijgen van meer bezoekers op jouw website.

Door deze strategieën toe te passen, maak je jouw website een zeer krachtig onderdeel van je marketingstrategie en een echte online verkoper (digitale sales assistent).

Als je GEEN gebruik maakt van deze strategieën, dan zal je website niet veel bezoekers krijgen en is je website niets meer dan een sterrenrestaurant op mars (er komt waarschijnlijk niemand…;-))

 Laat in het reactieveld hieronder weten wek van deze strategieën je al toepast en welke strategie je gaat toevoegen. 

Op jouw marketing succes!

Ron & Merijn