6 strategieën om meer bezoekers naar je website te krijgen

Vorige week stuurde ik je onze 10 Tips Voor Een (VEEL) Betere Website.

Als je de meeste (of alle) tips hebt toegepast op je website, ben je nu klaar om websitebezoekers te ontvangen op je website en je website zijn werk te laten doen, namelijk:

 • Jou positioneren als een vaardig professional en een expert in jouw vakgebied
 • Bezoekers converteren naar leads
 • Leads converteren naar betalende klanten.

De volgende belangrijke stap is om meer bezoekers op jouw website te krijgen. Om dit te realiseren zijn er een aantal strategieën. Elke strategie vergt een unieke aanpak. In dit artikel beschrijf ik de zes strategieën.

Strategie #1 – E-mailmarketing

E-mailmarketing is het consistent en regelmatig versturen van een korte e-mail naar je mailinglijst (bestaande uit je prospects en klanten) met daarin een link naar waardevolle content op je website (meestal je blog).

Het is cruciaal om de e-mail met een vaste frequentie te sturen, bijv wekelijks, twee-wekelijks of maandelijks. En dat niet alleen, stuur de mails ook altijd op dezelfde weekdag en bij voorkeur op hetzelfde tijdstip. Door regelmatig een e-mail te sturen met een link naar waardevolle tips en informatie, zorg je ervoor dat jij en je bedrijf top of mind blijven bij de prospects en klanten.

Je kunt op diverse manieren waarde leveren aan jouw doelgroep. Denk maar eens aan tips, fouten die men moet vermijden, oplossingen voor problemen, hulpmiddelen die men kan gebruiken. Stuk voor stuk is dit waardevol voor de lezer. 

Je kunt de informatie geven in de vorm van tekst (zoals dit blogartikel), in audioformaat (podcast) of als video.

Veel ondernemers die bloggen of een ‘nieuwsbrief’ sturen maken de fout om alle waardevolle content in de mail te zetten. Waarom is dat fout, hoor ik je denken?

Dat zal ik je uitleggen. Je wilt dat de lezer de website regelmatig bezoekt, want op jouw website heb je diverse strategieën geïmplementeerd om een prospect te converteren naar een klant. Ook wil je mensen reacties laten geven bij artikelen. Elke reactie voegt extra waarde toe aan het artikel en dus aan jouw website.
Hoe dan wél?
De e-mail moet niet langer zijn dan een paar paragrafen. Het belangrijkste doel van de e-mail is de lezers prikkelen op de link naar het volledige artikel te klikken op… jouw blog.

E-mailmarketing is nog steeds een fantastische en zeer voordelige methode om gericht bezoekers te trekken.

Maar e-mailmarketing doet nog veel meer.

Wanneer je consistent en structureel waardevolle tips en informatie geeft aan je prospects en klanten, blijf je top of mind en wordt je steeds meer gezien als ..DE expert.

Om e-mailmarketing te implementeren in jouw onderneming, is het noodzakelijk dat je:

 • Een mailinglijst aanlegt, opbouwt en onderhoudt
  Voeg al je oude klanten en prospects toe aan je lijst.
  Vraag je webmaster om een opt-in formulier op je website te plaatsen (je kunt hiervoor een e-mailprogramma als ActiveCampaign gebruiken).
  Deze software kun je inzetten om mailinglijsten aan te leggen en onderhouden, Opt-in formulieren maken, mailing uit laten sturen en e-mailmarketing automatiseringen maken. Dat alles voor een laag maandelijks bedrag (b.v. een fractie van advertentiekosten in welke vorm dan ook)..
 • Maak een overzicht van te behandelen onderwerpen
  Dit is een eenvoudig overzicht waarin je aangeeft wanneer je een e-mail gaat sturen naar je lijst en welke onderwerpen je gaat behandelen in de aankomende maanden, het geeft je inzicht in wat je wanneer moet doen, maar ook of de volgorde logisch is. Last-minute acties schieten er vaak bij in en worden al eerste geschrapt en dan ben je dus je frequentie-consistentie kwijt, met alle gevolgen voor het vertrouwen…
 • Maak de content en plaats het op je blog
  Dit is de fase waarin je je blogartikelen schrijft of je audio’s of video’s opneemt.
  Ik raad je aan een aantal artikelen vooruit te werken en klaar te hebben..

Strategie #2 – Zoekresultaten (vooral Google)

Veel ondernemers die bij ons starten met een website vragen hoe ze beter gevonden kunnen worden in Google. Het idee is dat als je website op de eerste pagina van Google komt, door sleutelwoorden die gerelateerd zijn aan jouw expertise en bedrijf, je grote hoeveelheden bezoekers krijgt.

Om beter gevonden te worden is zoekmachine optimalisatie (SEO ofwel Search Engine Optimization) noodzakelijk. Dit is een specialisatie en expertise op zich. 

Zoek in Google maar op “beter gevonden worden in Google of” “Meer bezoekers op je website” en je vindt veel (pseudo-)experts op het gebied van SEO – Search Engine Optimization (zoekmachine optimalisatie).

Helaas is het allemaal niet zo gemakkelijk als de SEO-experts willen doen voorkomen. Hier zijn een aantal zaken, die de zgn. SEO experts vergeten te vertellen:

 • SEO vergt veel kennis, die ook nog up-to-date moet blijven, door de veranderende algoritmes.
 • Google verandert hun algoritmes continue, dus wat gisteren werkte, kan vandaag waardeloos en achterhaald zijn.
 • Tegenwoordig draait het algoritme van Google vooral om goede waardevolle content en interactie. Sites die hieraan voldoen en ook nog eens constant nieuwe content plaatsen of oude content aanpassen zullen hoger in Google komen.
 • En het belangrijkste – bezoekers die door middel van zoekmachines op je site komen zijn vreemden. Ze hebben veel opties om uit te kiezen, Ze komen dan wel op jouw website, maar als je hun aandacht niet binnen de 7e seconden hebt getrokken, verdwijnen ze weer en komen nooit meer terug.

Er komt dus nogal wat bij kijken als je hoger gevonden wil worden in de zoekmachines. 

Als je kijkt naar de woorden waarop mensen zoeken, blijkt dat de meeste  zoekwoorden gerelateerd zijn aan het merk (In ons geval Webalist, Easy Business Generator, Ron Scheerder, Merijn Kegel). Het komt erop neer dat meer dan de helft van de zoekopdrachten gedaan wordt door mensen die al van ons gehoord hadden en dus gericht naar ONS zochten

Ook blijkt dat bezoekers die op ons gerichte zoekopdrachten hadden, een veel langere bezoektijd hadden, terwijl bezoekers die via andere zoekopdrachten op onze site komen veel korter op de site blijven. Bij het verbeteren van de site nemen we deze statistieken als uitgangspunt: meten = weten = verbeteren.

Waar kun je op focussen?
Als je meer bezoekers op jouw website wil via  zoekmachines, dan is ons advies om je op de volgende zaken te focussen:

 • Plaats steeds nieuwe content (je blog) over jouw expertise en vergeet niet de woorden die met jouw merk te maken hebben in je teksten te noemen (je bedrijfsnaam, je naam, je producten, je doelgroep, je expertise).
 • Zorg dat je op je website relevante woorden linkt naar andere content op jouw website (zgn interne links)
 • Zorg dat je zoveel mogelijk interactie uitlokt op je website. Stel bij elke blog die je plaatst een relevante vraag en nodig de lezer uit om een reactie te geven
 • Zorg dat er links naar jouw website op andere websites staan – door artikelen te publiceren op andere websites, door persberichten te sturen naar online media, door reacties te plaatsen bij relevante blogs, etc…

Dit artikel is veel langer geworden dan ik had gedacht, dus de volgende 4 strategieën (hoe je doelgericht verkeer genereert vanuit Facebook en LinkedIn, Instagram en Twitter) zal ik met je delen in deel 2…

Maar voordat ik je deel 2 stuur, ben ik benieuwd om van jou te horen…

 Hoe zorg jij dat je meer bezoekers krijgt naar je website? Deel jouw tips en suggesties in het commentaarveld hieronder.Zodra wij jouw comment ontvangen, sturen we je de 4 andere strategieën om meer bezoekers op je website te krijgen