Bloggen: 6 verschillende blogdoelen om je business te laten groeien

Soms is bloggen eenvoudig en soms is bloggen ingewikkeld. Soms heb ik geen idee waar ik over moet schrijven en soms heb ik al het hele bericht in mijn hoofd. En daarom gebruik ik Evernote zo vaak.

Elke keer als ik een nieuw idee heb, of het nu gaat om bloggen, sociale media, e-mailmarketing of wat dan ook dat belangrijk kan zijn voor onze doelgroep, noteer ik dit in Evernote

Maar de blogpost van vandaag is een idee dat ik heb afgekeken van Rand Fishkin’s SEO in bloggen. Rand heeft het over een optimalisatieproces voor het gebruik van SEO in blogposts. Hij geeft daarbij aan dat het bepalen van het doel van een blogartikel cruciaal is. 

Dus ik wil wat dieper op dit onderwerp ingaan en met je praten over de 8 doelen die je in gedachten kunt hebben wanneer je op het punt staat een blogpost te schrijven.

Elke goede blogpost moet een doel hebben en elke schrijver, content marketeer, ondernemer  moet de rol ervan begrijpen.

1. Ik wil nieuwe geïnteresseerden aantrekken

Wanneer je op het punt staat een blogpost te schrijven, moet je altijd eerst aan je doelgroep denken. Soms bestaat deze doelgroep al en soms wil je juist nieuwe lezers en geïnteresseerden krijgen. Als je een nieuwe/andere doelgroep wil aanspreken, moet je het gedrag van die doelgroep wel goed begrijpen.

Voordat je begint met het schrijven van je blogpost, neem je de tijd om onderzoek te doen en de doelgroep te analyseren.

  • Wie zijn zij?
  • Wat is hun dagelijkse activiteit?
  • Welke blogs of tijdschriften lezen ze?
  • Wanneer is het voor hen het handigste deel van de dag om blogberichten te lezen?

Het analyseren van je doelgroep voordat je nieuwe prospects wilt aantrekken, is een goede strategie die elke bloggende ondernemer zou moeten oefenen.

2. Ik wil mijn expertpositie vergroten door een vraag te beantwoorden

He beantwoorden van vragen met een blogpost kan een goede (SEO-)strategie zijn en kan de lezer ook helpen bij het begrijpen of vinden van een antwoord op een probleem.

Mensen stellen over het algemeen vragen omdat ze een probleem hebben en een antwoord nodig hebben, een oplossing. Dus waarom zou je geen blogpost maken? Misschien zelfs een “evergreen” artikel waar je vraag en antwoord kunt beschrijven en kunt proberen op de eerste pagina op Google te geraken.

Maar wat voor soort vraag moet je beantwoorden? Waar vind je deze vragen?
In het blog van vorige week heb ik het uitgebreid gehad over het vinden van blogonderwerpen. 

Ik zal je nog 1 extra tip geven. Ga naar Quora en bekijk de categorie van je branche.
Neem de top 10 of 20 vragen en lees alle antwoorden. Bekijk hierna deze antwoorden en bepaal wat de beste waarde is die je kunt bedenken in een blogbericht. Misschien kun je een infographic ontwerpen en het antwoord begrijpelijker maken. Misschien beantwoord je de vraag met een persoonlijk voorbeeld. 

3. Ik wil bijdragen aan een reeds bestaande conversatie (op sociale media of een ander blog)

Dit is vrijwel gelijk aan het beantwoorden van een vraag, maar hier ga je nog dieper de materie in. In je eigen blogpost.

Stel dat je een afvalcoach bent en je leest elke dag informatie over het belang van je mindset en waarom dit zo belangrijk is. Maar je ziet nooit een artikel waarin uitgelegd wordt wat je dan moet doen om de juiste mindset te krijgen en hoe je blokkades kunt elimineren. 

Dat is het het punt waarop je dieper kunt ingaan op het gesprek en een blogpost kunt schrijven, niet alleen over het belang van de mindset, maar vooral over de methodes die je kunt gebruiken om de mindset ook te veranderen. Methodes die zich bijvoorbeeld minder richten op wat men moet doen, maar veel meer op hoe men dit moet doen. 

Nadat je dit artikel hebt geschreven en op je website hebt geplaatst, kun je naar al deze blogs gaan waar je over het belang van mindset hebt gelezen en met de lezers daar in gesprek gaat en ze vertellen over je nieuwe blogpost. Google smult van dit soort relevante links!

4. Ik wil een product of dienst promoten

Ik geloof dat je alleen producten of diensten die je zelf hebt gebruikt, zou moeten promoten. Als je bijvoorbeeld een schoonheidsspecialiste bent, raad ik je aan alleen producten te promoten die je zelf (hebt) gebruikt en dus je persoonlijk ervaring met dit product kunt delen met de lezers.

Door een persoonlijke ervaring met een product / dienst met jouw doelgroep te delen, geef je de blogpost niet alleen een persoonlijker tintje. Mensen zijn ook meer geïnteresseerd in persoonlijke ervaringen en aanbevelingen dan een bericht over een willekeurige dienst of product. Wij hebben veel ervaring met ActiveCampaign en zijn ook een groot fan van deze software. Dus het is logisch dat we daar in blogs over schrijven. 

Daarom wil ik elke keer dat ik de gelegenheid heb om over een product of dienst te schrijven, het zelf proberen en vervolgens mijn persoonlijke mening delen, uit eigen ervaring dus en ik deel daarbij dan graag de resultaten die ik ermee heb behaald. 

5. Ik wil lezers overtuigen van mijn perspectief op een bepaald onderwerp

Met dit blog willen we ondernemers helpen om hun online aanwezigheid en zichtbaarheid te vergroten. Dit doen we vooral door hen te informeren over effectieve marketing methodes, software en hulpmiddelen. We hebben door de jaren heen veel ervaring opgedaan met online marketing, copywriting en sales -en marketingfunnels. Deze kennis willen we delen en het is niet vreemd dat lezers van ons blog ons mailen omdat ze meer willen weten en dit ook willen inzetten in hun bedrijf.

Het is onze kijk op online-marketing Het is onze expertise en ik kan moeiteloos over deze onderwerpen schrijven. Dus ik probeer het dicht bij onze eigen strategie te houden. Ik kan niet schrijven vanuit een perspectief dat ik niet volledig begrijp of heb uitgeprobeerd.

6. Ik wil belangrijk nieuws over mijn bedrijf of vakgebied delen

Kijk naar Mashable. Pete Cashmore begon dit online magazine als een eenvoudig persoonlijk blog en vandaag is het één van de grootste online tijdschriften in de branche. Waarom? Omdat hij de gemeenschap het belangrijke nieuws uit de industrie gaf.

Iedereen kan vandaag de dag een journalist kan zijn. Je hebt alleen een goede smartphone en internet nodig. Je kunt op je zakelijke blog schrijven over het nieuws dat je met je doelgroep wilt delen.

Conclusie

Dat waren 6 mogelijke blogpostdoelen . Voordat je gaat schrijven is het belangrijk dat je eerst bepaalt welk doel het blogartikel moet dienen.

 Laat me in de commentaarsectie weten welke van deze doelen je al het meest gebruikt en waarom. Als dank voor je reactie krijg je direct een link naar een onmisbaar artikel over de indicatoren die je helpen om deze doelen te analyseren en te meten.