023-369 0000 support@webalist.eu

7 Redenen om nu een Online Training te maken

Iedere ondernemer levert diensten of producten. Het leveren gaat gepaard met inspanning van de kant van de ondernemer. Dat is uiteraard de belangrijkste manier om als ondernemer een inkomen te realiseren. Er zitten echter beperkingen aan deze manier van leveren van diensten.

Vandaar dat iedere ondernemer om z’n minst zou moeten overwegen om een online cursus, training of programma te maken. Dit heeft vele voordelen.

Hieronder zal ik 7 goede redenen geven om een online training te maken. 

1) Meer financiële zekerheid

Een succesvolle online training zorgt voor meer omzet binnen je bedrijf. Meer omzet betekent meer mogelijkheid om te kunnen groeien. 

Met een online cursus kan je een stuk extra inkomen genereren. Dit kan aanvullend inkomen zijn, of vervangende omzet zijn naast jouw offline bedrijf of baan. Dat geeft rust en zekerheid. Een online training of cursus die regelmatig verkocht wordt, levert maandelijks extra omzet op. Als je nu al weet dat je volgend jaar voldoende omzet zult hebben, wat doet dat dan nu met je? Inderdaad, het geeft rust en minder stress. Daarnaast kan, in slechte tijden een online cursus de financiële zekerheid en rust bieden.
Helaas hebben wij vele ondernemers gezien die slechte tijden hebben ervaren tijdens de afgelopen twee jaar coronacrisis. 

Financiële zekerheid is dus een zeer belangrijke reden om één (of meerdere) online trainingen te maken. Begin daar dus mee in tijden dat het nog goed gaat met je bedrijf.

2) Jouw inkomen wordt schaalbaar

De tweede reden om een online cursus te maken is dat je inkomen schaalbaar wordt. Voor iedere coach, trainer, therapeut, geldt dat hij of zij betaald wordt op basis van uurtje – factuurtje. Om jouw maximale inkomen per jaar te bepalen, bereken je wat het maximum aantal uren is dat je kan werken, en dat vermenigvuldig je met het maximale uurtarief dat je kunt vragen.

Voorbeeld uurtje -factuurtje

Stel je kan 16 uur per week declarabel werken. Wanneer je 46 weken werkt is dat Dat is 1104 uur op jaarbasis. Bedenk dat vele ondernemers in Nederland dit aantal uren niet haalt. Bij een uurtarief € 50 is je maximale jaaromzet:

24 uur x 46 weken x € 50 = € 55.200

Om een hogere jaaromzet te krijgen kun je twee dingen doen:

  • Ga meer uren declarabel werken
  • Verhoog je uurtarief

Helaas zijn beide opties gelimiteerd. Het is niet mogelijk om oneindig je uurtarief te verhogen en hetzelfde aantal declarabele uren te maken. Ook is het niet mogelijk om het aantal uren te verhogen. Neem het hypothetische geval dat je het aantal uren kunt verhogen naar 40. Dan ligt daar toch echt de grens. 

Daar komt het grote voordeel van een online training om de hoek kijken. Een online training kan ervoor zorgen dat er geen limiet is aan jouw inkomen. Je stopt de kennis die je nu steeds opnieuw vertelt, in een online training of cursus, waardoor je meer mensen kunt helpen en begeleiden, dan je ooit op uurbasis kan doen.

Voorbeeld – Online training

Je hebt een online training gemaakt en die verkoop je voor € 197. Wanneer je deze cursus 10 keer per maand verkoopt, levert dat iedere maand € 1970 euro omzet op. Op jaarbasis is dat € 53.460.

€ 297 cursusprijs x 15 cursussen per maand x 12 maanden = € 23.640

Wat gebeurt er met de omzet als je de training 25 keer per maand verkoopt?

€ 197 cursusprijs x 25 trainingen per maand x 12 maanden = € 59.100

Dit bedrag is dus iets hoger dan jouw jaaromzet op basis van 24 uur per week werken gedurende 46 weken tegen een uurtarief van €50.

Nu gaan we nog een stapje verder. Stel dat je training zo waardevol is dat je deze probleemloos voor €297 kunt verkopen.
En het lukt om het 40 keer per maand te verkopen.
Wat doet dat voor je jaaromzet?

€297 keer 40 trainingen per maand x 12 maanden = €142560. Dat is bijna 6 keer zoveel als de eerste berekening.

Maar denk je dat het zes keer zoveel uren kost om dit te realiseren?
Nee natuurlijk niet. Het zal zeker wat meer tijd kosten. Meer marketing, updaten van de training, meer klantenservice, maar het zal in de verste verte niet in verhouding staan tot de eerste 15 trainingen.

Wanneer jij op dit moment in een uurtje-factuurtje bedrijf hebt en je wilt significant meer omzet, dan kan een online training ervoor zorgen dat jij je omzet kunt opschalen, veel meer dan je ooit met uren en uurtarieven zult bereiken. 

3) Je kan werken waar je maar wilt

Een reden die we veel horen om een online training te maken is dat je locatie onafhankelijk wilt werken. Een online training of online bedrijf kan dit mogelijk mogelijk.

Met je computer, telefoon en een internetverbinding kan je werken vanaf elke locatie die je maar wenst; je huisadres of op je favoriete plek in Spanje. Zolang je jouw klanten niet live moet zien, zijn er geen grenzen aan de plaats waar je werkt.

Deze motivatie reden is uiteraard niet voor iedereen van toepassing. Voor mij is dit de belangrijkste reden om een online business te hebben. Ik wil graag de vrijheid hebben te werken waar ik maar wil.

Zo heb ik een aantal jaren geleden vijf weken op een huis gepast op Tenerife. Ik kon het nuttige met het aangename combineren en daar ook werken om momenten dat ik dat wilde.
Als jij vanuit een ander land wilt werken, bepaal dan wanneer je dit gaat doen. Zo’n deadline zal jou enorm motiveren om jouw online training te maken, te lanceren en te verkopen.

4) Je kan werken wanneer jij dat wilt

In reden 2) zagen we al dat bij een offline onderneming, je inkomen afhankelijk is van het aantal uren dat je werkt vermenigvuldigd met het uurtarief. Die uren zal je moeten maken wanneer jouw klanten daar behoefte aan hebben. Dat betekent dat jouw werktijden altijd afhankelijk zijn van je klanten en dus vaststaan, elke dag weer

Met een online onderneming ben je niet gebonden aan een vast 9.00-17.00 schema. Jij kan werken wanneer jij dat wilt. Het is dus geen enkel probleem om je online training ‘s avonds op te nemen. Jij bent niet afhankelijk van de beschikbaarheid van je klanten en dat geeft vrijheid.

Je weet dat als je meer tijd besteedt aan de verkoop van je training, je meer inkomen zal hebben. Dus jij bepaalt wanneer je dat doet.

 

5) Je kunt meer mensen helpen

Ondernemers willen in het algemeen mensen helpen. Hoe meer hoe beter. Dat herken ik zeker ook bij mijzelf.
Maar een ondernemer moet omzet maken om te kunnen groeien, te kunnen leven, en… om anderen te kunnen helpen.

Ervan uitgaande dat je werkt vanuit je passie of een missie, dan wil je ongetwijfeld zo veel mogelijk mensen helpen.
Hoe kan je meer mensen bereiken, meer mensen helpen, dan je nu doet? Juist, door ze iets aan te bieden, waar jouw aanwezigheid niet noodzakelijk is. 

Met een online training kan je veel meer mensen bereiken dan je ooit offline kunt doen. Dus als jouw drijfveer is om zoveel mogelijk mensen te helpen, dan zal je dit met een online training veel beter kunnen realiseren.   

6) Je wordt uitgedaagd om je te ontwikkelen

Een online training maken daagt je uit om jezelf verder te ontwikkelen, nieuwe technieken te leren en om je kennis en vaardigheden te laten groeien. Je zult wellicht nog zichtbaarder moeten worden door met video te werken.

Ondernemerschap is een persoonlijk ontwikkelingstraject op zich en daar is het maken van een online programma geen uitzondering op. Fouten maken, ervan leren, vallen en opstaan. Dat hoort er allemaal bij als je een succesvol ondernemer wilt worden. 

7) Er zijn geen geografische grenzen

Bij een offline business ben je nagenoeg altijd gebonden aan een lokale afzetmarkt. Of dit nu de stad of regio is waar je woont, je provincie of misschien wel heel Nederland. Online kan je iedereen binnen je doelgroep bereiken, ongeacht waar deze persoon zich bevindt. Grenzen zijn geen belemmering voor jou.

Zo hebben wij klanten in Duitsland, België, Zweden en zelfs de Dominicaanse Republiek. 

Het is dus zelfs mogelijk om ook klanten die een andere taal spreken te helpen. Mocht je Engels, Duits of Spaans goed genoeg zijn, dan kun je daarmee je potentiële doelgroep en dus klanten enorm vergroten

Wat is jouw reden? 

Ik kan nog veel meer redenen verzinnen waarom je NU met jouw online training, cursus of programma moet beginnen. Maar voor iedereen kan de reden anders zijn.
Wat is voor jou de belangrijkste reden om een online training te maken en in de markt te gaan zetten? Waarom wil je dit doen? Wat zijn je verwachtingen Laat het me weten in het reacties hieronder.