WordPress databasefout: [Tablespace for table '`wp_xwa8u`.`zI8Rw_cleantalk_sfw_temp`' exists. Please DISCARD the tablespace before IMPORT.]
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `zI8Rw_cleantalk_sfw_temp` LIKE `zI8Rw_cleantalk_sfw`;

Social Media: Facebook marketing tips om je emaillijst te laten groeien
023-369 0000 support@webalist.eu

7 Tips om via Facebook je e-maillijst te laten groeien

Hoe kan ik mijn e-maillijst op Facebook laten groeien?

Omdat je waarschijnlijk al geruime tijd op Facebook zit, vraag je je af of het mogelijk is om het platform te gebruiken om je abonnees te vergroten.

Het antwoord is ja. Facebook heeft bijna 2,45 miljard maandelijkse actieve gebruikers. Dat maakt het platform een ​​oceaan om prospects te vangen.

En hoe meer mensen je aan je mailinglijst kunt toevoegen, hoe meer je kunt retargeten met Facebook-advertenties. Dat is een manier om relevant te blijven voor je publiek.

Laat me je de verschillende manieren laten zien om Facebook-verkeer naar je  lijst te leiden.

7 Facebook e-maillijst bouwstrategieën

1. Voeg een aanmeldknop voor e-mail toe aan je Facebook-pagina

Elke keer dat iemand op je pagina terechtkomt, moet je ervoor zorgen dat deze een optie ziet om zich aan te melden.

Het is heel simpel.

Het enige dat je hoeft te doen, is een call-to-action-knop toevoegen waarmee mensen naar een pagina buiten Facebook worden geleid. Voor het verzamelen van e-mailabonnees moet deze pagina een aanmeldingspagina voor e-mail zijn.

Volg deze stappen:

Log in op de Facebook-pagina van je bedrijf.

Direct onder de omslagfoto van je pagina zie je een knop die je kunt bewerken om de gewenste call-to-action weer te geven.

Kies Registereren 

Geef de link naar de website / bestemmingspagina op waarnaar je mensen wilt sturen wanneer ze op de knop klikken.

2. Promoot je doorverwijzingswedstrijd of weggeefactie op Facebook

Als je referralmarketing gebruikt om meer zakelijke leads te genereren, waarom deel je jouw campagne dan niet met Facebook?

Misschien heb je geen idee hebt wat een doorverwijzingswedstrijd / weggeefactie is. Dit is dit een campagne waarbij mensen iets kunnen winnen in ruil voor het verwijzen van hun vrienden.

Plaats de wedstrijd / weggeeflink op je Facebook-tijdlijn. Combineer die link met een verleidelijke call-to-action. Zeg dat je iets weggeeft en dat iedereen wordt aangemoedigd om mee te doen!

Hier is de sleutel tot succes:

Kies een geweldige prijs om zoveel mogelijk deelnemers van Facebook aan te trekken. Een geweldige prijs trekt niet alleen een groot publiek, maar vooral een gekwalificeerd publiek.

3. Deel blogposts met contentupgrades

Het delen van de berichten op je blog met Facebook is een eenvoudige manier om meer lezers te krijgen.

Maar je kunt van elke lezer ook een potentiële abonnee maken door ervoor te zorgen dat elke blogpost een contentupgrade biedt. Een contentupgrade is een bonus die gerelateerd is aan de blogpost zelf.

Om die bonus te krijgen, moeten mensen eerst hun e-mailadres invoeren.

Een blogpost over marketing copywriting kan bijvoorbeeld een geweldige inhoudsupgrade bieden, zoals een pdf-lijst met marketing krachtwoorden. Dat is iets dat marketing copywriters in handen willen krijgen!

4. Voer Facebook Lead Ads uit (target een lookalike publiek)

Als het gaat om Facebook-advertenties, zijn lead-advertenties de moeite waard om te gebruiken om meer zakelijke leads te verwerven.

Wat zijn Facebook-leadadvertenties? Dit zijn advertenties waarmee prospects hun informatie kunnen invoeren in ruil voor een product of dienst waarin ze geïnteresseerd zijn.

De reden waarom lead-advertenties effectief zijn, is dat ze zijn geoptimaliseerd voor mobiele gebruikers. Omdat ze mobielvriendelijk zijn, maken ze het voor mensen snel en gemakkelijk om hun e-mail in te dienen.

IMAGE CREDIT: FACEBOOK SUCCESS STORIES

Haal het meeste uit je  leadadvertentie door mensen te bereiken die op je huidige klanten of websitebezoekers lijken. Dit heet een Lookalike Audience.

Door je te richten op een lookalike publiek, trek je eerder e-mailabonnees aan die ook jouw klanten kunnen worden.

5. On-air gaan met Facebook Live

Leads genereren door live te gaan op Facebook? Zeker!

Statistieken tonen aan dat Facebook Live-video’s 6 keer meer interactie genereren dan traditionele video’s. Ze krijgen ook 10 keer meer reacties.

Hier zijn tips als je ervoor kiest om live te gaan voor de groei van je Facebook-e-maillijst:

  • Kies een onderwerp om over te praten dat je publiek veel waarde zal opleveren. Hier is een tip: vraag je publiek welk onderwerp ze willen dat je bespreekt, zodat je een goed idee hebt.
  • Leid verkeer naar je livestream door het vaak aan te kondigen. Doe het via posts op sociale media.
  • Maak een waardevolle prospectmagneet (als je die niet hebt) en vertel je kijkers dat ze deze kunnen hebben als ze aanwezig zijn. Zorg ervoor dat de prospectmagneet  vereist dat ze hun e-mailadres invoeren.

Vermeld tijdens de live video de prospectmagneet, zodat je  publiek wordt aangemoedigd om het te willen en te krijgen. U kunt er ook een link naar geven in het opmerkingengedeelte van je Facebook post

6. Profiteer van de ‘van ons’ sectie

In de sectie Over van je Facebook-pagina is er een functie genaamd “Ons verhaal” waar je mensen een voorproefje van je bedrijf kunt geven.

Als je iets speciaals aanbiedt waarmee je ook je lijst kunt laten groeien, schrijf er dan over en link ernaar vanuit je verhaal.

Hier is een voorbeeld van Marie Forleo.

Ze gebruikt een overtuigende kop waarin ze aankondigt dat B-School nu open is. Marie legt verder uit waar B-school over gaat en voegt aan het einde een call-to-action toe met een link om te beginnen.

Als je op de link klikt, wordt je naar een bestemmingspagina gebracht waar je  kunt abonneren om haar gratis driedelige videoserie te pakken.

7. Zet je weggever vast

Hier is nog een tactiek om je e-maillijst continu te laten groeien via Facebook – zonder extra tijd te besteden.

Zet het bericht over je weggever vast, zodat het altijd bovenaan je Facebook-pagina staat! Het is het eerste dat mensen zien wanneer ze je tijdlijn bezoeken.

Afronden

Als je deze strategieën voor het maken van e-maillijsten op Facebook nog steeds niet gebruikt, is dit het moment om het te doen.

Het draait allemaal om het maximaliseren van je pagina (zoals de CTA-knop onder je omslagafbeelding en de sectie Over ons) en het plaatsen van inhoud waarin je publiek geïnteresseerd zal zijn.

Als je optimaal gebruik wilt maken van adverteren op Facebook, dan is het zeer de moeite waard om Connectio te bekijken. Dit is een suite van zeer krachtige tools om je Facebookcampagnes zeer rendabel te maken waardoor de ROI (Return of Investment) hoog is.

Een van de krachtigste tools is ConnectExplore. Hiermee kan je zeer gericht publiek vinden o.b.v interesses, maar op een manier die ervoor zorgt dat de kans zeer groot is dat het publiek zeer geïnteresseerd is in wat je te bieden hebt.

 Heb je vragen over het onderwerp van vandaag? Meer ideeën over het bouwen van een e-maillijst met Facebook? Laat het me hieronder weten.