Blogs: waarom elke ondernemer zou moeten bloggen

Één van de meest effectieve manieren om naamsbekendheid op te bouwen, en tegelijkertijd relevante en nuttige tips en informatie te geven aan je doelgroep is door consequent bloggen.

Het wordt steeds belangrijker voor coaches, trainers en professionals om een ​​sterke aanwezigheid op het internet te ontwikkelen als manier om met (potentiele) klanten te communiceren.

Hoewel het hebben van een zeer geoptimaliseerde website een essentieel onderdeel is bij de ontwikkeling van een online marketing- en brandingstrategie, vereist het competitieve karakter van de hedendaagse economie dat bedrijven verder gaan.

Bloggen is een goedkope manier voor bedrijven om verkeer naar de eigen site te halen, expertpositie te versterken en de juiste klanten aan te trekken.

Volgens een recent inkomend marketingrapport meldde bijna 80% van de bedrijven die bloggen als onderdeel van hun marketingstrategie, klanten te werven via hun blog inspanningen. 

Bovendien geeft 82% van de bedrijven toe dat bloggen van cruciaal belang is voor hun bedrijf.

Hier zijn vijf krachtige voordelen van bloggen voor kleinere bedrijven:

1. Uitzonderlijke boost voor zoekmachineoptimalisatie

Alle grote zoekmachines zijn dol op frisse, relevante inhoud en bloggen is één van de meest eenvoudige en goedkope methoden voor een bedrijf om dit te creëren.

Wanneer een bedrijf consequent blogberichten maakt, bieden ze Google, Bing, Yahoo en andere zoekmachines voortdurend nieuwe inhoud om te indexeren.

Dit is ook een kans voor bedrijven om op die relevante zoekwoorden in te spelen die consumenten zullen gebruiken om te zoeken naar de diensten of producten die je bedrijf aanbiedt. 

2. Ontwikkel en versterk je relatie met bestaande en nieuwe klanten

Klantbetrokkenheid is een enorm belangrijk onderdeel van onlinemarketing en branding.

Bloggen biedt je de mogelijkheid om op een andere, meer informele manier, contact te maken met je bestaande en potentiële klanten.

Bloggen is een goede manier om vertrouwen bij je doelgroep op te bouwen door inhoud van hoge kwaliteit die zij relevant vinden. 

Met een actief commentaargedeelte kun je ook de reacties van bezoekers op je berichten volgen en kun je direct op hun reacties reageren, wat enorm bijdraagt in het vergroten van vertrouwen en het opbouwen van relaties.

3. Positioneer je bedrijf als marktleider

Het maakt niet uit hoe klein je bedrijf is, bloggen is een goede manier voor je bedrijf om vertrouwen op te bouwen en invloed uit te oefenen in je branche.

Door het aanbieden van inhoud die wordt gezien als waardevolle, deskundige informatie, krijgen je potentiële klanten de kennis en ervaring die je in je vakgebied hebt opgedaan 

Na verloop van tijd zal het schrijven van regelmatig nuttige en informatieve blogs je de “go to” expert binnen je specifieke niche maken, wat leidt tot meer vragen, verzoeken en hogere conversiepercentages (en omzet).

4. Breng mensen in contact met je merk

Merkbekendheid is een enorm belangrijk onderdeel van marketing en met blogartikelen kun je je volgers een persoonlijke kant van je bedrijf laten zien.

Je kunt je merkboodschap ventileren en bestaande en potentiële klanten betrekken op een manier die niet mogelijk is via uitgaande marketingmethoden en technieken. 

Bloggen geeft anderen een helder inzicht in de bedrijfsstandaarden, het zakelijke karakter, de visie en de persoonlijkheid van je bedrijf.

5. Creëer mogelijkheden om te delen

Één van de meest krachtige voordelen van bloggen is de mogelijkheid die het biedt voor anderen om de link naar je blog te delen.

Dit creëert de mogelijkheid voor viraal verkeer en exponentiële marktgroei. Met zoveel verschillende sociale media platforms beschikbaar, kunnen bezoekers de directe link naar de blog delen, tweeten of e-mailen naar een vriend. Dit is de ultieme gratis marketing.

Samenvatting

Als je geïnteresseerd bent in het vergroten van je online bekendheid, terwijl je jezelf als een expert in je branche wilt vestigen, wil je zeker profiteren van bloggen als een marketingstrategie. 

Als het gaat om kleine bedrijven, is bloggen vrijwel een must. Als je niet de tijd, middelen of expertise hebt om blogartikelen te schrijven, kun je dit uitbesteden aan een copywriter, die unieke, relevante en boeiende inhoud voor je kan maken. Het is daarbij wel van belang dat de tone-of voice overeenkomt met jouw tone-of-voice.

 Wat zijn voor jou de 3 belangrijkste redenen om te bloggen? Laat een reactie hieronder achter. Wellicht heb jij nog een andere reden. Ik kijk uit naar je reactie.