E-mailmarketing stappenplan: Gastblog Mariëlle (deel 2)

E-mailmarketing in de praktijk: in deze blog vertelt Mariëlle van der Vlies, één van onze meest succesvolle klanten en inmiddels belangrijke samenwerkingspartner voor de Webalist Easy Business Generator, over haar ervaringen uit de praktijk.

Must-have

Email Marketing is nog steeds verreweg de belangrijkste marketingstrategie.
Als ondernemer een “must-have” wat mij betreft.

Een aantal belangrijke redenen:

  • Je ideale klant maakt laagdrempelig kennis met je bedrijf
  • Je ideale klant ontdekt hoeveel jij voor hen kan betekenen (expert positie)
  • Je ideale klant ontwikkelt vertrouwen in jou en jouw dienstverlening
  • Je ideale klant wordt je betalende klant. 

E-mailmarketing: Know-like-trust

Wil jij dat je klant van je koopt, dan moet je klant je eerst leren kennen, leuk gaan vinden en gaan vertrouwen. Er is geen enkele andere marketingstrategie die dit zo krachtig ondersteunt als E-mailarketing.

Stel je het volgende eens voor:
Een potentiële klant – gewoon een persoon die jij niet kent – heeft een probleem en is op het internet aan het kijken welke oplossingen hiervoor beschikbaar zijn. Ze heeft bijvoorbeeld relatieproblemen. Ze heeft er slapeloze nachten van, piekert doorlopend, valt uit tegen de kinderen. Loopt min of meer op  haar tandvlees en ze zoekt naar een oplossing.

Ze komt via google op jouw website terecht en vind daar een waardevol e-boek waarin ze leest welke stappen ze kan zetten in het oplossen van haar relatieproblemen. Ze is superblij met deze stappen, want het helpt haar echt. Ze ervaart verbetering in de relatie. Je stuurt haar regelmatig mails, die opent ze niet altijd, maar de mails die ze wel leest geven haar inspiratie en houvast.

Het geeft haar ook vertrouwen dat er een professionele ondernemer is die haar steunt, die ervaringsdeskundig is en de bereidheid toont haar te helpen. Ze besluit om die reden in te gaan op je aanbod voor een kennismakingssessie. 

Dat is wat know-like-trust is.

Know – Ze ontvangt het waardevolle e-boek. Ze leest je waardevolle tips, maar ze ontdekt ook dat er veel is wat ze niet weet. Ze leest wat jij als ondernemer doet, waarom jij dit doet en wat jouw ervaring is. 

Like – Ze is blij met je tips. Ze zijn zeer behulpzaam voor haar. Ze ontdekt dat er ook mogelijkheden zijn waar ze nog niet eerder aan had gedacht. Het geeft haar iets meer rust in de relatie. Het sterkt haar ook te weten dat er meerdere mensen zijn die hetzelfde hebben meegemaakt en die het opgelost hebben.

Trust –  Je blijft mails met waardevolle tips sturen. Je laat zien dat je haar probleem serieus neemt en dat je er voor haar bent. Dat geeft haar vertrouwen. Je naam blijft op haar netvlies. En dat is de reden waarom ze na een aantal weken besluit met je kennis te willen maken. 

Veel ondernemers hebben negatieve associaties bij E-mailmarketing. Ze vinden bijvoorbeeld dat ze geen e-boek kunnen schrijven. Wat je wel degelijk kunt, want als je kunt praten, dan kun je ook schrijven. Of ze vinden het not-done om naar hun klanten te mailen, omdat ze zelf last hebben van al de mails die ze krijgen. Zijn het dan niet jouw eigen beperkende gedachten die jouw groei als ondernemer in de weg zitten? Jouw klant heeft toch jouw hulp nodig? Het downloaden van het e-boek op jouw website is een schreeuw om hulp. Maar door jouw eigen beperkende gedachten weiger jij je klant te helpen. Dat is pas not-done als ondernemer….

Dus ik raad je aan je negatieve gedachten over e-mailmarketing opzij te zetten en serieus aan de gang te gaan met het ontwikkelen van deze superwaardevolle strategie. 

Het ondernemerschap gaat gewoon over de juiste ondersteuning bieden aan je klant. Dienstbaar zijn aan hen. En E-mailmarketing is de strategie waarmee je dat werkelijk kan doen. Facebook gebruik je vervolgens om dit extra kracht bij te zetten en jouw website bij jouw ideale klant onder de aandacht te brengen. Het heeft geen enkele zin actief te zijn op Facebook als je geen gedegen e-mail aanpak hebt. 

Welke stappen kan jij nu nemen om jouw e-mailmarketing goed op de rit te krijgen. 

Stap 1 – Maak een waardevolle weggever

Zorg allereerst voor een superwaardevolle weggever op jouw website. Kijk bijvoorbeeld eens naar de videoserie die ik op mijn website heb staan. Deze sluit exact aan bij de behoefte van mijn ideale klant. 

Stap 2 – Neem een abonnement bij ActiveCampaign

Vervolgens koop je een abonnement bij ActiveCampaign. Dat is de E-mailmarketing provider die over het algemeen het best geschikt is voor ondernemers. Kosten zijn minimaal en baten zijn groot. Plus dat het eenvoudig in gebruik is. 

Stap 3 – Schrijf tien waardevolle mails

Nu is het tijd om een serie waardevolle mails te gaan schrijven. Begin met bijvoorbeeld tien mails. Waardevolle mails die veel waarde bevatten voor je ideale klant. Je gaat dus niet verkopen, je gaat waarde geven. Bijvoorbeeld een mail naar een blogartikel, met een waardevolle tip, om je voor te stellen en je persoonlijke verhaal te delen.

Stap 4 – Vergeet de call to action niet

En natuurlijk sluit je je mails altijd af met een call to action. Want dat is wat nodig is. Wil je klant echt het probleem opgelost hebben, dan moeten ze wel in actie komen. Als ze niets doen gebeurt er niets. Ze lezen jouw mail en jij kan hen in beweging brengen. Nodig ze uit voor een kennismaking, zodat ze hun volgende stap kunnen zetten. De call to action die ik bijvoorbeeld altijd geef is de uitnodiging voor mijn ondernemersdag Succes met je Bedrijf. Uiteraard kiest mijn ideale klant zelf of ze naar deze dag willen komen. Maar het is een waardevolle dag voor hen, dus ik nodig ze altijd uit. 

Stap 5 – Zet je mails klaar en verstuur!

Zet je mails klaar in ActiveCampaign. Zorg dat je iedere week een mail verstuurt. Nog zo’n voordeel van een e-mailmarketing programma. Je zet eenmaal iets klaar en kan ze daarna duizenden keren versturen. Hartstikke efficiënt. 

Om je hier verder in te ondersteunen geeft Webalist je nog een geweldig bonus-cadeau: een handleiding waarin precies wordt uitgelegd hoe je een goede e-mail schrijft en wat deze moet bevatten. Zodat je ideale klant extra wordt getriggerd om ook je e-mails te openen en te lezen. 

 Als jij in een reactie onder dit blog laat weten welke stap jij nu gaat zetten om jouw e-mailmarketing op de rit te brengen, dan krijg je deze handleiding cadeau als dank voor jouw waardevolle reactie op dit blog. 

Ik wens je veel e-mails!

Hartelijke groet,
Marielle

Marielle van der Vlies

Businesscoach

Marielle is succesvol ondernemer, gepassioneerd businesscoach, oprichter en eigenaar van
Succes met je Bedrijf.

Wil jij je business op poten krijgen? Dan heb je een enorme dosis moed, doorzettingsvermogen en vertrouwen in de toekomst nodig. Behalve dit vertrouwen is het ook nodig te de spelregels van succesvol ondernemerschap te leren toepassen. Het is haar missie je hierbij te helpen.