Hoe krijg je meer interactie en betrokkenheid

Je besteedt tijd aan waardevolle blogs op je website. Op je website heb je ook een weggever gezet. In deze weggever staan veel tips en relevante informatie.

De weggever en blog dragen bij aan het onderschrijven van jouw expertstatus. Dus je wilt dat zoveel mogelijk mensen de weggever downloaden en jouw blogartikelen lezen.

Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

De meest voor de hand liggende mogelijkheid is om de weggever of blogartikelen via sociale media onder de aandacht te brengen.
Je maakt dan een post waarin je een waardevolle tip deelt. Tevens meld je in die post, dat je nog veel meer tips hebt, die men kan lezen door op de link naar het volledige artikel te klikken.

Voor het promoten van je weggever, kun je hetzelfde doen, maar dan met een link naar de “salespagina” van de weggever.

Ook is het goed om onderaan elk blogartikel, een blok te hebben waarin je jouw weggever promoot.

Een andere optie is de mogelijkheid te bieden om de lezer van het blog op een eenvoudige manier het artikel te delen op zijn/haar sociale media kanalen. WordPress heeft diverse plugins die deze functionaliteit bieden.

Wat meer geavanceerd, is gebruikmaken van zogenaamde social share mogelijkheden.  Je geeft dan iets van waarde weg als de lezer bereid is te delen of een reactie achter te laten.

Zo kan je de lezer in het laatste deel van je blogartikel, dat je graag een reactie zou willen krijgen en als dank stuur je de lezer een cadeau (in de vorm van extra waardevolle content). De plugin ‘Thank me later’ is daarvoor prima geschikt.

Op die manier kun je ook je doelgroep stimuleren om jouw weggever bij hun netwerk onder de aandacht te brengen. Ook dit doe je weer door iemand die jouw weggever heeft aangevraagd, iets waardevols aan te bieden als de aanvrager een post plaats op hun social media.

Hiervoor zijn ook verschillende mogelijkheden. Wij zijn erg gecharmeerd van UpViral. Hiermee kun je dit hele proces volledig automatiseren. Je kunt zelf bepalen op welke sociale netwerken gepost kan worden. De posts kun je ook al helemaal opzetten, zodat de persoon uitsluitend hoeft te kiezen op welke sociale media kanalen het gedeeld wordt.

Je kunt via punten aangeven op hoeveel kanalen het gedeeld moet worden, alvorens men het cadeau krijgt. Zodra de aanvrager van jouw e-book aan de voorwaarden heeft voldaan, krijgt deze automatisch toegang tot het cadeau. Dat kan een extra e-book zijn, een video, een audiobestand, een test, een checklist. Wat je maar wilt, zolang het maar digitaal is.

Je kunt je wel voorstellen dat als jij een weggever hebt die jouw doelgroep maar al te graag wil hebben, veel mensen je weggever aanvragen. Als je dan ook nog eens een cadeau voor hen hebt, dat ze ook graag willen ontvangen, dan zullen veel mensen bereid zijn een post te plaatsen op hun sociale media kanalen.

Op deze manier bereik je dus mensen die je niet zo makkelijk zelf had kunnen bereiken (het netwerk van je netwerk).

Als mensen graag het extra cadeau willen hebben, dan zul je merken dat de promotie van jouw weggever steeds meer verspreid. Dit noemen we ook wel virale marketing.

Uit ervaring kan ik je zeggen dat dit erg goed werkt. Voorwaarde is wel dat zowel jouw weggever als het cadeau zeer waardevol moet zijn voor jouw doelgroep. Als dit niet het geval is zullen weinig mensen jouw weggever aanvragen en nog minder mensen zullen genegen zijn om een post te plaatsen op hun sociale media.

Meer informatie over Upviral

 Hier kun je meer informatie vinden over UpViral. UpViral heeft ook een fantastisch waardevol Engelstalig webinar. Het is een lang webinar, maar zeker de moeite waard.
Je kunt je aanmelden via deze link