Investeren is een onderschatte business strategie

Hoeveel heb jij in 2020 geïnvesteerd in jou en je onderneming?

Mijn verwachting is dat de meeste mensen aangeven dat ze niet hebben geïnvesteerd. En dat is zo jammer. Hoe is dat voor jou? 
Het valt me op dat veel ondernemers denken in termen van kosten i.p.v. investeringen. 

Voor ik verder ga wil ik even duidelijk maken dat mijn definitie van kosten en investeringen afwijkt van de definities die boekhouders, de belastingdienst en andere financieel experts hanteren. 

Voor elke ondernemer zou investeren een standaard onderdeel moeten zijn van het ondernemerschap. Investeren kan op verschillende manieren. Investeren in tijd, hulpmiddelen, training, educatie en coaching. 

Regelmatig bieden wij onze klanten en prospects de mogelijkheid om deel te nemen aan een Masterclass  of betaald webinar ‘van één van onze samenwerkingspartners. 

Zo hadden we voor de vakantie een Masterclass ‘Happy Sales” door Jacqueline Molema en recentelijk nog een webinar van Ria Kaashoek, over Facebook adverteren. 

Ik zie helaas dat de animo voor deze betaalde trainingen zeer beperkt is. Dat is zo jammer, want deze webinars zijn zeer waardevol. Dat zeggen wij niet alleen, maar ook de deelnemers aan die webinars. Iedereen is zo blij met de waardevolle  informatie, waarmee zij hun business verder kunnen laten groeien. 

In onze ogen is het een minieme investering die je het veelvoud zal opleveren, mits je uiteraard wel wat met de informatie doet. 

Datzelfde geldt voor investering in training, educatie en coaching. Merijn en ik hebben in totaal ruim 50.000 euro uitgegeven aan business trainingen. En we hebben deze investeringen ruimschoots terugverdiend. Als je dan realiseert dat deze trainingen nu voor een luttel bedrag per maand beschikbaar zijn, dan is dit toch een no-brainer. Zeg nou zelf. wat is nu €9,99 per maand voor een schat aan nog steeds relevante business training. 

Ik zal je nog het verschil tussen kosten en investering, zoals ik dat zie uitleggen. 

Kosten zijn voor mij, alle zaken die geld kosten, maar die niet bijdragen aan het vergroten van je omzet. 
Investeringen daarentegen zijn strategische uitgaven, die je doet opdat je er omzet mee kunt genereren. 

Ik zal je voorbeelden geven. 

De kosten voor het doen van je administratie (boekhoudsoftware, of kosten van een boekhouder of accountant) zijn kosten. Je hebt dit nodig om je bedrijf te runnen, maar het draagt niet direct bij aan het vergroten van omzet. 

Een training over Facebook adverteren is een voorbeeld van een investering. Door de kennis die je opdoet tijdens de training en deze vervolgens toe te passen, zorgt voor het vergroten van je omzet.  En als je dit goed doet, dan is Facebook adverteren een  omzet generator. Stel dat je per maand €500 aan Facebook advertenties uitgeeft en die leveren jou 400 contacten op je e=maillijst op en €3000 aan omzet, dan zal je het met me eens zijn dat je graag geld uitgeeft aan advertenties. 

Dit is een heel duidelijk voorbeeld van investering. Maar dit geldt dus voor elke investering. het moet leiden tot het vergroten van de omzet. 

Het is ook een goede stelregel om voor jezelf te beslissen dat als je een investering hebt gedaan, je zorgt dat de investering 3x of 5x terugverdient, alvorens je nieuwe investeringen doet. 

Als laatste wil je nog meegeven, dat het ook de moeite waard is te kijken naar investeringen die jou tijd besparen zodat je meer tijd hebt voor marketing en sales, waardoor jou omzet groeit. 

 Ik ben benieuwd wat jou eerstvolgende investering zal zijn. Schrijf het in het reactieveld hieronder.