Wat is de belangrijkste eigenschap van een ondernemer?

Een constante van het leven is verandering. Er verandert altijd wel iets.

De meest succesvolle ondernemers zijn de ondernemers die zich snel aanpassen aan veranderende omstandigheden of daar zelfs handig gebruik van maken (we hebben het hier uiteraard niet over misbruik…). “Never Waist A Good Crisis” is een veel gehoorde uitspraak onder succesvolle ondernemers.

Wat er zoal verandert? Tja, de behoefte van je klant, diensten en producten van je concurrentie of concullega’s, technologische ontwikkelingen of andere externe en verwachte- en totaal onverwachte factoren.

Een goed voorbeeld is de huidige Coronacrisis.

Veel bedrijven hebben door de lockdown-maatregelen wel gevolgen ervaren. En wellicht nog steeds. Maar toch zag je ook ondernemers die snel op zoek gingen naar oplossingen, waardoor de inkomstenderving beperkt bleef.

Denk bijvoorbeeld aan sommige restaurants die overgingen op een afhaal- of bezorgdienst.

Ondernemers die zich niet (snel genoeg) aanpassen aan de veranderde situatie, zullen veelal de handdoek in de ring moeten gooien en hun bedrijf stoppen of nog erger: faillissement aanvragen.

Als ik naar onze eigen situatie kijk, kan ik alleen maar zeggen dat wij zeer snel verschillende aanpassingen in onze dienstverlening hebben doorgevoerd. En dat was niet eens omdat wij onze dienstverlening niet konden uitvoeren, want wij werken al jaren online vanuit de hele wereld.

Toch wilden we ons voorbereiden op een potentiële terugloop van het aantal abonnementen.
In onze klantengroep en doelgroep zitten veel coaches, therapeuten en trainer. De meeste van hen hadden van de ene op andere dag geen inkomsten meer.  En als je geen inkomsten meer hebt en je bedrijf moet stoppen, dan stopt ook het maandabonnement bij ons. Loose-loose.

Dat willen we uiteraard voorkomen en hoe konden we dat beter doen, dan diensten aan te beiden waar juist deze getroffen ondernemers behoefte aan zouden hebben.
Al brainstormend met onze samenwerkingspartner Marielle van de Vlies, kwamen we op het idee om een community voor ondernemers te starten. In deze community kunnen ondernemers vragen stellen, elkaar helpen en feedback geven. Er  worden regelmatig online Q&A’s en masterclasses door experts gegeven. Deze community hebben we de “Happy Tribe” genoemd. In deze Tribe zitten ook diverse Experts die hun expertise ook inzetten om ondernemers in de Tribe te helpen.

Naast de Happy Tribe hebben we ook besloten om naast ons vlaggenschip product (de Easy Business Generator) ook meerdere Doe Het Zelf  oplossingen aan te bieden.
Veel ondernemers hadden en hebben minder werk, waardoor ze meer tijd hebben om aan hun business te werken. Dus ook eindelijk tijd om een marketing website te bouwen. Een website die klanten oplevert. Onze oplossing is het leveren van een standaard website template, met de benodigde pagina’s en elementen. Op basis daarvan en met behulp van onze database met video handleidingen kan elke ondernemer zelf de content plaatsen en de website verder invullen en uitbouwen. Naaste de template heeft men een jaar lang hosting van de website en ook een jaarlicentie voor ons favoriete email marketing systeem ActiveCampaign.

De tweede oplossing is een Happy Online Programma website. Aangezien veel ondernemers niet meer direct met hun klanten konden werken, was er behoefte aan alternatieven om online diensten te kunnen aanbieden.

Ook de Happy Online Programma website is een Doe Het Zelf oplossing, incl begeleiding, ActiveCampaign Licentie, benodigde software voor content bescherming én webhosting.
Aangezien het beide “doe het zelf” oplossingen zijn is de investering ook een stuk lager dan van onze Premium Full-Service oplossingen zoals Easy Business Generators.

We hebben besloten om deze twee oplossingen uitsluitend aan te beiden aan Happy Tribe deelnemers. De reden is dat er veel vragen zullen zijn, en deze kunnen perfect behandeld worden in de Happy Tribe waar iedere deelnemer kan meegenieten van de slimme vragen en onze (slimme ;-)) oplossingen..

Ik denk dat dit hele proces van idee tot product een paar dagen heeft geduurd en gezien het aantal aanmeldingen was het een schot in de roos. Op zich niet vreemd aangezien wij als dienstverlener heel dichtbij onze klanten staan en weten wat er leeft en waar behoefte aan is. Daardoor konden we hier optimaal op inspelen.
Deze extra diensten hebben ervoor gezorgd dat wij de afgelopen twee maanden 50 nieuwe ondernemers hebben kunnen helpen EN meer omzet hebben gerealiseerd. Win-win.

De Happy Tribe leden zijn uitermate tevreden met hun community. Het wordt als zeer waardevol ervaren.Ik ben ontzettend blij met de happy tribe en het online programma. Omdat ik hierdoor juist nu in deze onzekere tijd mijn klanten optimaal kan blijven helpen en ondersteunen. Deze kanalen bieden mij alle ins & outs en ondersteuning die ik nu nodig heb om kwaliteit te kunnen leveren!

Femke de Caluwé

Succes met je Stichting

De Happytribe is voor mij een mooie stimulans om in actie te komen. Er zijn gelijkgestemden waar je regelmatig contact mee hebt. Marielle en Ron geven op een fijne manier feedback en tips en het stimuleert mij heel erg om in beweging te blijven. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik er erg enthousiast over ben!

Louise Wellens

Voorkom Vechtscheiding

Het is ons streven om zoveel mogelijk waarde toe te voegen aan de Happy Tribe. Dit doen we door diverse specialisten toe te voegen aan de Tribe en hen ook Masterclasses te laten verzorgen. Zo hebben we onlangs een waardevolle Masterclass Happy Sales georganiseerd. Jacqueline Moleman heeft daar zeer waardevolle tips en content gedeeld.  En gisteren was er een Masterclass Bloggen met Bastiaan Vercouteren, een blog-expert die ook al eerder een gastblog voor ons heeft geschreven.

En nu hebben we iets in petto wat zo gigantisch waardevol is!
Voor iedere ondernemer en zeker ook voor de Happy Tribe leden.
Ik maak even een zijsprongetje.

Marielle, Merijn en ik (Ron) hebben tussen 2010 en 2017 zeer veel trainingen gevolgd bij Open Circles. Alleen Merijn heeft in totaal al meer dan €50.000,- besteed aan deze Business en Personal Development Trainingen. Ook Bastiaan en Jacqueline hebben diverse trainingen gevolgd en de totale ROI (Return On Investment) is absoluut mind-blowing… Merijn heeft zijn investering inmiddels zo’n 100x terugverdiend.

De afgelopen jaren is Merijn ook veel op Tenerife geweest om met Nisandeh van gedachten te wisselen over het aanbieden van alle content online. Daar is een platform uitgekomen met de naam BizKaizen (de strekking van het Japanse woord Kaizen is “Continue Verbeteren”).

Hier hebben inmiddels meer dan 1000 leden toegang tot de trainingen die ze op deze manier online kunnen volgen.
Als je al lid bent: nu is de tijd om structureel wat tijd in te plannen om video’s te kijken.

Ben je nog geen lid? Dan hebben we nu een PRIMEUR!

Het is ons (Webalist) namelijk gelukt om de exclusieve rechten voor Nederland en België te krijgen om alle trainingen en masterclasses te mogen aanbieden en verkopen.

BizKaizen kun je zien als een NetFlix-achtige omgeving waarbij de trainingen in korte video’s can ca 20 minuten zijn geknipt.

Deze BizKaizen omgeving wordt als abonnement aangeboden (tegen NetFlix prijzen).

Wij zijn hier razend enthousiast over temeer omdat vrijwel alle content nog steeds actueel is. Elke ondernemer zou deze kennis moeten opdoen en moeten implementeren in hun business. Onze klanten en die van Marielle zullen ook direct herkennen dat wij veel hebben geïmplementeerd. En we geven allen graag toe dat we dit voor een heel groot deel aan de trainingen te danken hebben (uiteraard hebben we zelf de actie en verantwoordelijkheid genomen om ook daadwerkelijk te gaan implementeren, leren en optimaliseren).

We zijn nu bezig om de laatste zaken te regelen zodat alles goed verloopt als men zich als abonnee aanmeldt.

Mocht je meer willen weten over BizKaizen, meld je dan aan via het formulier hieronder aan voor de wachtlijst.

Je ontvangt als eerste meer informatie zodra dit beschikbaar is.
Als je ons een beetje kent, dan weet je dat dit geen weken op zich zal laten wachten. Wij zijn van de snelle implementatie 😉

Heb je vragen over de Happy Tribe of de verschillende Doe-Het-Zelf websites? Stel ze dan gerust via: support@webalist,eu