Zorg voor je klant

E-mailmarketing in de praktijk: in deze blog vertelt Mariëlle van der Vlies, één van onze meest succesvolle klanten en inmiddels belangrijke samenwerkingspartner voor de Webalist Easy Business Generator, over haar ervaringen uit de praktijk en haar tips en adviezen voor deze uitdagende tijd.

De nieuwe feiten

De economische gevolgen van deze crisis zijn groot. Je ziet je praktijk misschien leeglopen, je financiën teruglopen en je verkopen dalen. De impact van deze crisis is nog niet te overzien, maar dat deze groot is, dat is duidelijk.

Het is belangrijk dat je snel in actie komt en ik vertel je graag welke actie je het best kunt nemen.

Gezondheid

Zorg om te beginnen dat je goed voor je eigen gezondheid zorgt. Evenals de gezondheid van je kinderen, je partner, je familie en anderen om je heen. Zorg ervoor dat je de richtlijnen van de overheid in acht neemt. Neem geen onnodige risico’s. Niet voor jezelf en ook niet voor anderen. En als je dat nog niet hebt gedaan, zorg dan dat je uitsluitend online contact hebt met je klant.

De kans is groot dat jouw inkomen altijd afhankelijk is geweest van de uren die jij werkt voor je klant en van het contact met je klant. Wat nu betekent dat wanneer je geen contact hebt met je klant, je ook geen inkomen hebt. Nu is het noodzakelijk om daar verandering in aan te brengen. Zodat je ook zonder dat je in contact bent met je klant inkomen hebt.

Wat heb jij te geven?

Wat de basis is van het werk wat je nu doet is jouw missie. Wat is hetgeen jij door wilt geven aan anderen? Dat is een vraag waarop je een heel helder antwoord moet formuleren voor jezelf.

Wanneer jij jouw missie helder hebt kan je het volgende doen:

Ga in contact met je klant

Juist nu! Ook al heb je geen fysiek contact met klant, je klant is nog steeds je klant. En je klant heeft nog steeds diezelfde problemen die ze hadden voor de crisis. En misschien worden door de crisis de problemen alleen maar erger. Juist nu is het van belang aandacht te geven aan je klant en aan de behoeften van je klant. Dus zorg dat je online contact hebt met elkaar. Ga met elkaar in gesprek en ondersteun hen in deze tijd.

Handige tools

Systemen die je hier bijvoorbeeld bij helpen zijn Calendly en Zoom. Calendly gebruik je om je agenda te delen met je klant. Je klant maakt een afspraak in je agenda. Je kan in Calendly eenvoudig een koppeling met Zoom maken. Zoom is het platform waarmee je online contact hebt. Wanneer jouw klant een afspraak maakt in Calendly, dan krijgt de klant automatisch een Zoom-link in de mail. Zodat je elkaar online kan ontmoeten.

Geef waardevolle content weg

Ontwikkel waardevolle content die je gratis weg kunt geven. Waardevolle content is dat wat je klant NU nodig heeft om stappen te kunnen zetten. Het is aan jou om anderen te stimuleren in beweging te komen. Schrijf bijvoorbeeld een e-boek of maak een waardevolle video. In deze weggever deel je een aantal stappen die op dit moment onmisbaar zijn voor je klant. Deel bijvoorbeeld met jouw klant wat zij nu in deze crisistijd kunnen doen.

Zet deze weggever op jouw website. Het systeem wat je hiervoor kan gebruiken is Active Campaign. Dit systeem is heel goed te koppelen aan een WordPress website. Wanneer jij op social media waardevolle tips of adviezen geeft en mensen naar je website brengt, dan vinden ze daar jouw waardevolle content.

Sla de handen ineen

Alleen ga je hard, samen kom je ver. Benader je netwerk en ga onderzoeken of je samen dingen kan oppakken. Juist in deze tijd is het belangrijk de handen ineen te slaan en samenwerkingen met anderen op te starten. Waarbij de gezamenlijke missie het uitgangspunt is.

Zijn er mensen in jouw netwerk die hetzelfde doen als jij of die aanvullende diensten kunnen leveren? Zoek ze op. Onderzoek of je gezamenlijke diensten kunt ontwikkelen voor je klant. Ook wanneer je samen werkt is je bereik groter en op die manier kun je meer impact maken en mensen sneller bereiken.

Breng ook je klanten digitaal bij elkaar. Op deze manier hebben ze steun aan elkaar. Kunnen ze elkaar door deze tijd helpen, kunnen ze elkaar vragen stellen. Zo ontdekken ze ook dat ze niet alleen staan in de problemen die ze op dit moment hebben. Ontzettend behulpzaam voor je klant.

Je kunt hier heel goed een Facebook Groep voor oprichten waar je jouw samenwerkingspartners en jullie gezamenlijke klanten voor uitnodigt.

Ontwikkel online diensten

Ontwikkel programma’s die je online kunt verkopen. Nu is de tijd hier een start mee te maken. Dat betekent dat je de diensten die je altijd offline hebt gegeven, nu online gaat aanbieden. Zodat jouw klant hier van uit huis mee aan de slag kan.

Begin bijvoorbeeld met de stappen die je in je weggever deelt op video op te nemen. Als je bijvoorbeeld 7 stappen benoemt heb je 7 video’s die je in een online programma kunt delen. Bij deze 7 stappen ontwikkel je een opdracht en een format die ze kunnen gebruiken bij het maken van de opdracht. Op deze manier kun je komende tijd je online diensten vorm geven en verkopen.

Mocht je hier verdere stappen in willen zetten, dan ben je van harte welkom op de GRATIS Happy Online Programma – Online Training die ik binnenkort geef. Deze is speciaal bedoeld om jou te ondersteunen in deze crisistijden en je inzicht te geven in hoe je snel jouw online diensten kunt gaan verkopen.

Meld je hier aan voor deze GRATIS training: Happy Online Programma

Ik kijk er naar uit je te zien op deze training en wens je alle goeds!
Marielle

Marielle van der Vlies

Businesscoach

Marielle is succesvol ondernemer, gepassioneerd businesscoach, oprichter en eigenaar van
Succes met je Bedrijf.

Wil jij je business op poten krijgen? Dan heb je een enorme dosis moed, doorzettingsvermogen en vertrouwen in de toekomst nodig. Behalve dit vertrouwen is het ook nodig te de spelregels van succesvol ondernemerschap te leren toepassen. Het is haar missie je hierbij te helpen.