023-369 0000 support@webalist.eu

Het geheim van een goede ‘Over mij’ pagina

Veel ondernemers hebben nogal de neiging zichzelf centraal te stellen op hun website. Maar je website gaat over je klant en de urgente problemen van je klant. En het is de bedoeling dat je jezelf als professionele ondernemer presenteert die de klant kan ondersteunen in het oplossen van al deze urgente problemen.

Dan is het een beetje raar als je eerst uitgebreid over jezelf gaat vertellen. Stel je bent met vrienden en één van je vrienden heeft serieuze problemen. Dan toon je belangstelling en begrip. Je biedt je hulp aan. Je geeft een waardevol advies. En pas als dat hele gesprek is afgerond vertel je over jezelf.

Zo ook op je website. Je bezoekers zijn je vrienden met problemen en zitten niet te wachten op jouw verhalen, wel op jouw hulp. 

Laten we dus eens over je ‘over-mij’ pagina hebben. Deze pagina is bedoeld om jezelf te introduceren bij je bezoeker. Vermijd een herhaling van je cv, die staat namelijk al op LinkedIn.

Op deze pagina gaat het er juist om dat jij je positioneert als the go to Expert voor je doelgroep. Dat betekent dat deze pagina meer over je doelgroep gaat dan over jou. Je hoeft niet te vertellen hoe geweldig je bent, dat doen anderen wel op de pagina met aanbevelingen.

En hoe positioneeer je jezelf het best? Dat doe je door antwoord te geven op 4 eenvoudige vragen: 

Vraag 1: Wie help ik en waarmee?

Hier benoem je je doelgroep plus het urgente probleem. “Ik help jou <doelgroep> met <grootste probleem>”. 

Vraag 2: Waarom wil jij hen helpen?

Wat zijn jouw drijfveren? Geef je boodschap. 

Vraag 3: Waarom ben jij de expert die je doelgroep het best kan helpen?

Vertel over je eigen ervaringen met het probleem, benoem relevante opleiding en werkervaring. 

Vraag 4: Wat is je visie?

Wat heb je op de lange termijn voor ogen met je doelgroep? Je positioneert jezelf als een professionele ondernemer die van betekenis is voor je bezoeker. Dat is je drijfveer. 

Natuurlijk kan je vertellen over jezelf, over je eigen pad en de hobbels die je hebt genomen. Maar wel in relatie tot de urgente problemen die je bezoeker ook ervaart. Wees daarin oprecht en laat daarin gerust jezelf zien. Niet vanuit je eigen wens omdat je die klant zo hard nodig hebt, wel omdat je je bezoeker een warm hart toe draagt en hen graag helpt. Je hoeft niet te vertellen hoe geweldig je bent. Natuurlijk ben je dat, maar het is beter als je fans vertellen hoe geweldig het is om door jou geholpen te worden.

Hoe is het bij jouw website?

Ik ben benieuwd to welke groep jij behoort. Wees eens eerlijk. Heb jij je CV op de pagina staan? Of behoor jij tot de uitzonderingen die zich op deze pagina positioneren? Laat het hieronder weten.