023-369 0000 support@webalist.eu

5 eenvoudige tips voor het maken van een boeiend blog

Iedere ondernemer kan in principe een blog starten, maar niet iedereen kan er een succes van maken. Een succesvol blog gaat ook niet over één nacht ijs. Er is een behoorlijke hoeveelheid werk en input nodig. En doorzettingsvermogen…

Met de juiste zorg en aandacht echter, kan jouw blog een krachtig marketingmiddel worden.

1 – Wees echt

Je blogt als ondernemer. Het doel daarbij is waarde te leveren voor jouw doelgroep. Realiseer je dat lezers de gedachten en ideeën van een echt persoon willen lezen. Bedenk dus waarover je zou willen schrijven en waar jouw doelgroep mee worstelt en zich in herkent. Als je dan ook een oplossing geeft voor de uitdaging, dan zal dit jouw blogbericht extra waardevol maken. 

2 – Houd het interessant

Het klinkt voor de hand liggend, maar soms kan een ondernemer in het blog teveel op zichzelf gericht zijn. Jouw website en dus ook je blog dient vooral gericht te zijn op je doelgroep. Zij zullen zich moeten herkennen in de problematiek die je schetst. Uiteraard is het wel van belang dat je een persoonlijke noot in je blogbericht toevoegt, maar het dient altijd ondersteunend te zijn aan het doel van je blog. En dat doel is waarde leveren voor jouw lezers.

3 – Wees consistent – ​​kies je doelgroep

Het is geweldig om een ​​verscheidenheid aan interessante en wisselende onderwerpen in je blog te behandelen, maar jouw blogabonnees zullen zich meestal abonneren op blogs van bedrijven en personen die hen helpen met uitdagingen en problemen die ze ervaren. Het kan dus best dat diverse onderwerpen in je blogs behandeld worden, zolang deze van waarde zijn voor de lezers. Dat zie je ook terug bij ons blog. Daarin bespreken we ook diverse onderwerpen. Zo gaat dit bericht over bloggen. Maar we hebben ook berichten over e-mailmarketing, conversie, sociale media, funnels, copy writing en diverse ander onderwerpen.  Maar al deze onderwerpen zijn wel relevant voor onze doelgroep.

Probeer ook regelmatig te posten. Begin met te kijken wat je aankunt, één blogpost per twee weken is het minimum en eens per week is over het algemeen te doen en aan te bevelen om “top of mind” te blijven. De verleiding met het bloggen is om veel blogberichten tegelijk te schrijven. Wees niet te ambitieus. Het is belangrijk om consistent te blijven bloggen. Het is beter om lange tijd 2-wekelijks te bloggen dan periodes van wekelijks en dan een periode niet of maandelijks. Ik zal heel eerlijk met je zijn. Ook wij zijn daar niet consequent in. Soms posten we tijden niets en soms wekelijks. Wij hebben inmiddels besloten om elke twee weken een blogbericht te plaatsen. Deze frequentie voelt goed en geeft ons ook het vertrouwen dat we het vol kunnen blijven houden, zelfs als het heel druk is. 

4 – Gebruik sociale media in je voordeel

Het hebben van een social media-account is geweldig voor interactie met je doelgroep. Het stelt je in staat om jezelf te promoten en relevante discussies aan te gaan. Een van de handigste accounts om te hebben is een Facebook-account. Velen kiezen ervoor om berichten te promoten via hun persoonlijke Facebook profiel, maar sommigen maken speciaal voor bedrijf een bedrijfspagina aan om de zaken er professioneler uit te laten zien en zakelijk en privé enigszins te scheiden.

5 – Maak geen misbruik van sociale media

Er is een dunne scheidslijn tussen het delen met je volgers dat je een nieuwe blogpost hebt geüpload en het spammen van hun tijdlijn. De verleiding is groot om je sociale media kanaal te overladen met meerdere posts per dag om volgers op de hoogte te brengen van jouw ‘nieuwe bericht’. In tegenstelling tot wat bloggers denken, zal je niet alleen volgers verliezen, maar het zal volgers ook weerhouden je blog te lezen. In wezen is dit namelijk echt het spammen van nieuwsfeeds van mensen. Tot vier posts per dag is meer dan genoeg (op LinkedIn is het minimum 3 per week). De kans is groot dat mensen die in je blog geïnteresseerd zijn, zich toch via e-mail hebben aangemeld, zodat je ze niet via social media hoeft te informeren. Wees daar dus voorzichtig mee.

Nu even over jou

 Ben jij al aan het bloggen voor je onderneming? Zo ja, hoe lang blog je al en met welke frequentie? Zo nee, wat houd je tegen om daar zo snel mogelijk mee te starten? Ik lees het graag, dus laat een reactie achter in. het reactieveld hieronder.