023-369 0000 support@webalist.eu

Hoe bepaal je de prijs voor je lidmaatschap

Beslissen over de prijs voor je lidmaatschapswebsite – of dat nu een maandelijks bedrag, een éénmalige betaling voor een levenslang lidmaatschap of een jaarlijkse vergoeding is – zou niet ingewikkeld moeten zijn. In dit blog zullen we de lidmaatschapsniveaus demystificeren, je helpen een prijs te bepalen voor elk lidmaatschapsplan en uiteenzetten hoe je de prijs kunt afstemmen op je bedrijfsdoelen.

In dit hoofdstuk

  • Hoe je een startprijs voor je lidmaatschap kiest
  • Maandelijkse versus jaarlijkse prijzen
  • Tip voor prijzen van experts: lidmaatschapsniveaus gebruiken om aanmeldingenboost te geven

Veel ondernemers maken van de prijsstelling een gecompliceerde mentale worsteling.

“Moet ik $ 5 of $ 50 in rekening brengen?”
“Moet ik een gratis niveau hebben?”
“Wat als mijn prijs mensen wegjaagt?”

Redelijke vragen, maar maak je geen zorgen; ik sta ​​op het punt ze allemaal op te beantwoorden.

Hoe je een startprijs voor je lidmaatschap kiest

Zoals bij elk product, hangt de beste prijsstrategie voor je lidmaatschap af van je doelen. Wat is je belangrijkste doel voor je lidmaatschap?

Het antwoord op die vraag bepaalt de optimale prijsstrategie voor je lidmaatschap.

Hier zijn enkele richtlijnen die je kunt volgen om een ​​prijs te kiezen die je wilt rekenen.

 

Scenario # 1


 

Doel: een zo groot mogelijk ledenbestand opbouwen.

Dit is het beste voor: ondernemers die een platform willen bouwen en laten groeien om met zoveel mogelijk leden in contact te komen, ongeacht de inkomsten die worden gegenereerd door lidmaatschapsabonnementen.

Optimale prijsstrategie: bied je lidmaatschap gratis of tegen een zeer lage prijs aan.

 

 

Scenario # 2


 

Doel: haal de meeste inkomsten uit lidmaatschapsabonnementen.

Het beste voor: online ondernemers die willen dat hun lidmaatschap dient als één van de belangrijkste winstgenererende pijlers van hun bedrijf.

Optimale prijsstrategie: stel je prijs zo hoog in dat leden deze serieus nemen en ook met de inhoud van het lidmaatschap aan de slag gaan, maar laag genoeg zodat de maandelijkse terugkerende kosten niet tot een hoog verloop leiden. 

Een goede test hiervoor is “hoeveel besteden ze al maandelijks om problemen op hetzelfde onderwerp op te lossen?”

Mensen die personal trainers inhuren, geven er bijvoorbeeld veel aan uit (zeg € 200 / maand), dus je kunt je fitnesslidmaatschap relatief ten opzichte daarvan prijzen (€49 / maand), terwijl de meeste mensen niet veel uitgeven aan het organiseren van je huis. ($ 0 voor de meeste mensen), dus je wilt dat lidmaatschap lager prijzen (bijvoorbeeld € 19 / maand).

 

 

Scenario # 3


 

Doel: leden opwaarderen naar een professionele dienst

Meest geschikt voor: Consultants en coaches die lidmaatschappen aanbieden als een goedkopere optie voor potentiële klanten die een dienstverband overwegen.

Optimale prijsstrategie:prijs je lidmaatschap in verhouding tot de service waarvoor je jouw leden gaat upsellen. Als vuistregel geldt dat de prijs als een vanzelfsprekendheid zou moeten aanvoelen als ze je andere dienst overwegen, maar deze “net iets meer is dan ze op dit moment kunnen uitgeven”.

Dus als je € 1.000 per maand in rekening brengt voor je dienst, bied dan je lidmaatschap aan voor € 500 per maand. Als je dit te hoog prijst, zal de verkoop van jouw diensten sterk verminderen, maar als je het te laag prijst, zul je het moeilijk hebben om leden jouw dienst die 4-5x duurder is te verkopen.

 

Ongeacht de prijs die je kiest, een slimme methode die veel succesvolle makers gebruiken, is om gratis te beginnen en vervolgens je prijs te verhogen:

Bouw je community op door waardevolle content gratis weg te geven.  test het product en als het werkt, vraag ze dan om te betalen.

Maar als je vanaf de eerste dag wilt laten betalen – volkomen redelijk, omdat je iets waardevols biedt! – volg dan het onderstaande advies.

Als het om prijsstelling gaat, is er geen goed of fout antwoord of een vaste gids voor wat je in rekening moet brengen en het hangt af van zaken als je maandelijkse resultaten, de mate van toegang tot  jou, je publiek en markt.

Het kan wat experimenteren vergen om de goede prijsstelling te vinden. 

Mijn beste tip is dat als je niet zeker bent van je prijsstelling, begin dan met een lagere prijs dan je einddoel.
Het is veel gemakkelijker om je prijs later te verhogen, dan om je te realiseren dat je prijs vanaf het begin te hoog is gesteld.

Dit heeft ook een bijkomend voordeel dat je je eerste leden beloont omdat ze vroegtijdig lid zijn geworden. Ze krijgen de beste prijs ooit en mogen deze behouden zolang ze lid zijn, wat ook weer helpt bij het behouden van je leden.

Maandelijkse versus jaarlijkse prijzen

Bij de meeste softwareplatforms voor lidmaatschap kunt je maandelijkse of jaarlijkse abonnementen in rekening brengen.
Beide structuren hebben hun voor- en nadelen, en het is belangrijk om ze te begrijpen om er één te kiezen die bij je past.

Maandelijkse facturering is voor leden een lagere drempel en is gemakkelijker te verkopen dan jaarlijkse facturering, waarvoor een hogere financiële verplichting vereist is (tenzij je deze sterk verlaagt).

Aan de andere kant garandeert jaarlijkse facturering dat er geen maandelijkse leden elke maand vertrekken, terwijl maandelijkse facturering je leden de mogelijkheid biedt om op elke moment  te annuleren.

De cashflowvoordelen van jaarlijkse facturering kunnen ook niet worden genegeerd, want als je vooraf wordt betaald, kun je jouw inkomsten sneller investeren en je bedrijf laten groeien.

Maar maandelijkse facturering vermindert ook de problemen die vaak voorkomen bij jaarabonnementen, zoals creditcards die verlopen tussen betalingen.

Een vuistregel om je te helpen beslissen over een prijsstructuur is: krijgen je leden enorme waarde in de eerste 30 dagen van hun lidmaatschap?

Als het antwoord ja is – en de waarde in de eerste maand een afspiegeling is van de waarde die ze consequent elke maand kunnen verwachten, dan zal je ledenverloop (leden die elke maand vertrekken) waarschijnlijk lager zijn. In dat geval zijn maandelijkse abonnementen prima.

Maar als het antwoord nee is – als leden bijvoorbeeld hun grootste investeringsrendement zullen zien als ze 4-6 maanden of langer blijven – dan ben je beter af met een jaarlijkse prijs, aangezien de kans veel groter is dat leden die maandelijks betalen. opzeggen voordat je waarde hebben gekregen van het lidmaatschap.

Bovendien kun je als optie een jaarlijkse facturering met een kleine korting aanbieden bij de verkoop van een maandelijks lidmaatschapsmodel. Hierdoor kunnen de meeste leden het gemakkelijkere maandabonnement kiezen, terwijl degenen die liever vooraf voor korting willen betalen, dit kunnen doen.

Tip voor prijzen van experts:

lidmaatschapsniveaus gebruiken om aanmeldingen een boost te geven

Opmerking: als dit de eerste keer is dat je online verkoopt, raden we je aan dit gedeelte over prijsniveaus over te slaan. Houd de zaken eenvoudig, zodat je jouw lidmaatschap van de grond kunt krijgen. Voeg niveaus toe wanneer je vertrouwd bent met de rest van het proces en klaar bent om de zaken naar een hoger niveau te tillen.

Één van de krachtigste tools die makers van lidmaatschap kunnen gebruiken om het aantal aanmeldingen te verhogen en hun leden een betere ervaring te bieden is het aanbieden van lidmaatschapsniveaus.

Dit is waarom: Niveau’s maken het je potentiële leden gemakkelijk om een ​​abonnement te kiezen dat bij hen past.

Niveaus kunnen helpen om de beslissing van je prospect te verschuiven van een binaire beslissing (“moet ik me aanmelden of niet?”) naar een best passende beslissing (“welk niveau is geschikt voor mij?”).

Plus, niveaus kunnen een enorm psychologisch effect hebben op hoe je potentiële klanten je prijzen zien.

 

 

Een fascinerend verhaal over broodbakmachines:

Wat heeft je lidmaatschap gemeen met broodmachines?
Veel eigenlijk.

In de jaren negentig introduceerde William-Sonoma een broodbakmachine in hun winkels voor $ 275.
Het was één van de eerste broodbakmachines op de markt, en toen het werd gelanceerd … waren de verkopen op zijn zachtst gezegd teleurstellend.

Bezorgd huurde de detailhandelaar een onderzoeksbureau in om hen te helpen erachter te komen waarom de broodbakmachine niet verkocht.
De adviseurs kwamen terug met een interessante aanbeveling:

“Maak een broodbakmachine die iets beter is, maar prijs hem twee keer zo hoog.”

Williams-Sonoma deed wat de onderzoekers suggereerden, en wat denk je?
De omzet schoot omhoog!

Maar het was niet de nieuwere, duurdere broodbakmachine die verkocht werd…
… het was de goedkopere, originele.

Wat is hier gebeurd?

Het antwoord is er één die prijsexperts al lang kennen:
relatieve prijsstelling.

Aanvankelijk hadden klanten geen idee of de broodbakmachine van $ 275 een goede deal was of niet. Ze hadden nog nooit een broodbakmachine gezien en wisten niet hoeveel het zou moeten kosten.
Door een veel duurder model te introduceren dat maar een klein beetje beter was … heeft Williams-Sonoma het originele model er als een fantastische deal uit laten zien!

 

Je kunt de inzichten in relatieve prijzen uit dit verhaal toepassen op je lidmaatschap door niveaus aan te bieden, zoals The Portable Faith Community doet:

Dit is hoe je dit opzet:

Stap 1: Kies de prijs die de meeste van je leden moeten kiezen. Dat is je “middelste” laag.

Stap 2: Kies vervolgens een prijs die 25-50% lager is. Dat is de prijs van je “lage” laag, die veel minder waard zal zijn dan je middenlaag. Het verschil tussen prijs en waarde (de middelste laag is veel waardevoller, maar slechts iets duurder dan de lage) zorgt ervoor dat de middelste laag een uitstekende waarde wordt.

Stap 3: Kies tenslotte een prijs die veel (bijvoorbeeld 100%) hoger is dan de middelste prijs. Dat is de prijs van je “hoge” laag. Dit niveau heeft de meeste premiumvoordelen, maar door de hoge kosten voelt het middenniveau in vergelijking ook goedkoop aan.

Hier zijn enkele ideeën – met voorbeeldprijzen – voor hoe je de niveaus kunt structureren om de prijs-kwaliteitverhouding goed te krijgen:

Laag niveau ($ 15 / maand)
Een “light” -versie van je lidmaatschap.

Voorbeelden:

  • maandelijkse updates (in plaats van wekelijkse updates)
  • Gedeeltelijke toegang tot een inhoudsbibliotheek (in plaats van volledige toegang)
  • Gedeeltelijke toegang tot de community (met sommige groepen / kanalen uitsluitend gereserveerd voor hogere niveaus) 
  • productbundel (zonder andere add-ons)

Middel niveau ( $ 20 / maand)

Dit is het belangrijkste lidmaatschapsniveau en waar je de primaire waardepropositie van je lidmaatschap levert.
Het bevat de “volledige” versie van wat je in het lage niveau hebt.

High Tier ($ 50 / maand)

Combineer dit niveau met voordelen die een hoge  waarde hebben, zoals persoonlijke coachingsessies, e-mail Q&A en privétoegang tot groepen / kanalen.

Gratis Online Training

Misschien was je er nog niet eerder klaar voor om jouw business online vorm te geven. Dan is het nu tijd daar verandering in aan te brengen. We kennen eigenlijk alleen maar ondernemers met ontzettend veel talent en mogelijkheden. We weten zeker dat jij er ook één van bent.

Meld je aan voor de Gratis Online Training Happy Online Programma

Je ontdekt op deze training hoe je jouw diensten online kunt aanbieden.
Het belooft een heel mooie en waardevolle training te worden.

PS: De Gratis Training Happy Online Programma bevat een Onweerstaanbaar Aanbod. Een aanbod waarvan je eigenlijk denkt: dat kan niet waar zijn. En toch is het zo. Onweerstaanbaar en een must-have voor iedere ondernemer.