023-369 0000 support@webalist.eu

lidmaatschapsmodel kiezen: 8 voorbeelden die werken

Door een lidmaatschapswebsite te maken, kun je de problemen van je klanten op lange termijn oplossen, maar het vereist enige planning. In dit blog kijken we naar acht van de meest populaire modellen voor lidmaatschapssites, naast enkele praktijkvoorbeelden van de beste lidmaatschappen die het internet te bieden heeft.

De volgende lidmaatschapsmodellen komen aan de orde:

  • Inhoudsupdates
  • Inhoudsbibliotheek
  • Groepscoaching
  • Professionele service
  • Productbundel
  • Community
  • Pad-naar-resultaat

De 8 primaire lidmaatschapsmodellen

In tegenstelling tot online cursussen, die een specifiek probleem of pijnpunt voor je studenten oplossen, zijn de meeste lidmaatschappen doorlopend.
Dat betekent (met slechts één uitzondering, waarover je hieronder meer zult leren) dat het niet voldoende is om een ​​eindig probleem op te lossen dat in een paar weken kan worden opgelost.

Gelukkig blijft er dan nog een wereld aan opties over.
Hier zijn enkele manieren waarop  je het Lidmaatschapsite kunt modelleren 

Inhoudsupdates

Eén van de meest voorkomende lidmaatschapsmodellen is het Inhoudsupdate-model.
In dit model betalen leden je voor toegang tot inhoud die je doorlopend publiceert.

De lidmaatschapsite bevat een samengestelde verzameling van content die je leden interessant en waardevol zullen vinden, en dat is hoe wij het structureren met onze Happy Tribe lidmaatschap.

Het succesvol zijn van het Content Update-model hangt af van je voortdurende publicatie. Dus zorg ervoor dat welk onderwerp je ook kiest voor je lidmaatschap, je ervan overtuigd bent dat je voldoende inhoud kunt maken om op lange termijn waarde te bieden aan je gemeenschap.

Inhoudsbibliotheek

In tegenstelling tot het inhoudsupdate-model, is de primaire waarde die wordt geboden met het inhoudsbibliotheekmodel, toegang tot bestaande verzameling van content die in het verleden is gepubliceerd.

Zo bieden wij het volledige Open Circles Business University  Online programma aan leden van onze Happy Tribe aan.

Je kunt natuurlijk beide inhoudsmodellen combineren en leden toegang bieden tot vroegere en toekomstige inhoud.

Groepscoaching

Als je een coach of consultant bent – of er één wilt worden – is het groepscoachingmodel, zoals Justin Jackson gebruikt, een geweldige manier om je bedrijf te laten groeien.

De reden waarom dit model zo krachtig is, komt neer op één simpel woord: schaalbaarheid.

Als je tien coachingsessies per week doet voor $ 50 per sessie, en elke sessie duurt een uur, dan heb je $ 500 verdiend.
Dat is mooi, maar nu zijn die tien geboekte uren gesloten; je kunt er geen geld meer mee verdienen, tenzij je je tarief verhoogt.

Stel je nu voor dat je in plaats daarvan groepscoaching aanbiedt voor $ 30.
De mogelijkheden voor dat uur worden een stuk interessanter, aangezien je twee ($ 60), drie ($ 90), vijf ($ 150) of meer klanten kunt boeken.

Een Group Coaching Model lidmaatschap is een eenvoudige manier om deze service te verlenen, waardoor klanten zich kunnen aanmelden voor regelmatige coachingsessies met jou. Bovendien halen ze waarde uit je inhoudsupdates, ledencommunity.

Professionele service

Als je professionele services aanbiedt, zoals ontwerp, advies, schrijven of iets anders waarvoor je wordt betaald voor taken of tijd, dan is een Professional Service Model lidmaatschap het overwegen waard.

De manier waarop het model werkt, is als volgt: klanten kopen een maandelijks of jaarlijks lidmaatschap met een vooraf bepaalde hoeveelheid werk per maand (of jaar).

Gitaarleraar Justin  Sandercoe verkoopt bijvoorbeeld gitaallessen op deze manier via zijn Justin Guitar lidmaatschap



Dit komt zowel de serviceleverancier als de klant ten goede omdat het voorspelbare, terugkerende inkomsten voor de jou als ondernemer creëert, terwijl de klant van tevoren verzekert is van jouw beschikbaarheid.

Productbundel

Als je al andere digitale producten heeft, zoals cursussen, e-boeken, sjablonen, spiekbriefjes of andere downloads, kan het productbundelmodel je helpen meer van je producten in handen te krijgen van mensen.

In plaats van te proberen je publiek te overtuigen om meerdere producten bij je te kopen, kun je het ze gemakkelijk maken door twee of meer producten samen te bundelen en ze aan te bieden met een lidmaatschapsabonnement.

Chantel Arnett, van het Blog Biz School Membership, biedt leden in één klap een enorm scala van haar andere producten:

Behalve dat het een op zichzelf staand lidmaatschapsmodel is, is het aanbieden van een productbundel een krachtige manier om potentiële klanten te overtuigen om lid te worden van elk type lidmaatschap.

Community

In een Community Model- lidmaatschap krijgen leden waarde door deel uit te maken van een gemeenschap van gelijkgestemde mensen die een doel delen. (Merk op dat mastermind-groepen ook de neiging hebben om dit model te volgen, hoewel ze af en toe elementen van andere modellen kunnen bevatten.)

Om met dit model te slagen, moet je de community beheren om ervoor te zorgen dat posts bij het onderwerp blijven en leden betrokken blijven, en dit soort lidmaatschappen heeft vaak een forumonderdeel of een gedeelde Facebook- of Slack-groep.

Red Bull heeft een community voor de Formule 1 fans.

Path-to-Result

Wilt je je leden helpen iets specifieks te bereiken?

Dan is een Path-to-Result Model wat je zoekt. In dit model sluiten leden zich aan op basis van de belofte een resultaat te bereiken aan het einde van een vooraf bepaalde periode.

Dat is de benadering die Lifestylecoach Annoesjka de Graaf   volgt met haar 8-weken afvalprogramma.

Dit model is vergelijkbaar met online cursussen, maar de lidmaatschapsbenadering maakt het gemakkelijk om andere componenten toe te voegen, zoals een community en live inhoudsupdates.

Hybride

Het laatste – en meest populaire – lidmaatschapsmodel is het hybride model.

Dit is precies hoe het klinkt: een combinatie van twee of meer van de bovenstaande modellen.

Hoewel het handig is om de verschillende soorten modellen te kennen, is de realiteit dat veel makers van lidmaatschap verschillende modellen combineren om meer waarde aan hun leden te bieden.

Zo boden wij met onze Happy Tribe lidmaatschap

  • Inhoudsbibliotheek door toegang tot de ruim 20 BizKaizen businesstrainingen
  • Community, via een besloten Facebook groep
  • Groepscoaching via wekelijkse Q&A sessies. 

Het hybride model maakt het gemakkelijk om veel waarde toe te voegen voor je leden, en ook om verschillende opties aan te bieden (“tiers” genoemd – daarover meer, en waarom je dat straks misschien wilt doen).

Kort samengevat: 

De 8 primaire lidmaatschapsmodellen:

Model Soorten inhoud
Inhoudsupdate Regelmatig gepubliceerde inhoud.
Inhoudsbibliotheek Toegang tot een reeds bestaande bibliotheek met inhoud.
Groepscoaching Geplande groepscoachingsessies.
Professionele service Vooraf aangeschafte services op terugkerende basis.
Productbundel Twee of meer digitale producten die samen worden aangeboden.
Communityleden leren samen en van elkaar.
Pad naar resultaat Bereik een specifiek resultaat.
Hybride Een mix van twee of meer van deze modellen.
 Als je van mening bent dat deze blog voor andere in jouw netwerk interessant kan zijn, deel deze dan gerust via de deelknoppen hieronder.