023-369 0000 support@webalist.eu

19 verschillende soorten blogberichten die variatie toevoegen

Ben je het zat om steeds dezelfde blogposts te schrijven? Ken je de verschillende soorten blogposts niet die variatie aan je content toevoegen en ook je blogpubliek laten groeien?

Je weet nooit welke content meer gewaardeerd wordt en tot meer verkoop leidt Niet elk bericht gaat viraal en genereert duizenden klikken. Evenzo is niet elke post bedoeld om honderden verkopen te genereren. Alle soorten blogposts zijn verschillend en hebben een uniek doel. De manier waarop bloglezers content consumeren is anders. Het is dus altijd een goed idee om verschillende soorten blogberichten op je blog te schrijven. Wees niet bang om open te staan ​​voor nieuwe contentideeën.

Ik zal heel eerlijk zijn. Ik kwam deze informatie weer tegen op internet en realiseerde mij dat ook wij hier veel meer gebruik van kunnen maken. De meeste posts die ik schrijf bevatten veel waarde voor de lezer, wat uiteraard zeer belangrijk is. Maar ik maak bij lange na niet gebruik van de verschillende soorten blogposts. Dat wordt dus één van onze doelen en aandachtspunten.

Veel ondernemers hebben moeite met het bedenken van blogideeën. De meest voorkomende vraag die overal opduikt is: ‘Wat moet ik op mijn blog schrijven?’.

En om eerlijk te zijn, ik herken mijzelf n wat de meesten van ons voelen als we geen idee hebben wat we vervolgens op onze blogs moeten plaatsen. Ik heb dit gevoel heel lang meegemaakt. Niets erger dan je verdoofd voelen en staren naar het lege scherm.

Het is prima om te zoeken naar blogpost ideeën en verschillende sites te bezoeken om inspiratie op te doen. Maar het is ook belangrijk om de verschillende soorten blogberichten waar jouw blog behoefte aan heeft te bepalen. 

Ik was van plan om dit bericht te schrijven om je genoeg ideeën te geven die je kunt gebruiken en implementeren op je blog. En wanneer je dit soort blogberichten op je website begint te schrijven, heb je de mogelijkheid om te analyseren in welk type blogberichten je lezers geïnteresseerd zijn.
Een kleine hint ?

Ja zult pas bepalen welk type blogpost met je publiek resoneert, als je het blogbericht maakt 

Elk blogpubliek is anders en de manier waarop ze de inhoud waarnemen, is ook anders. je hoeft zich hier geen zorgen over te maken, maar weet dat dit gepaard gaat met veel oefening, ervaring en honderden blogposts. 

Er zijn veel sleutelfactoren als het gaat om het starten van een succesvolle blog, en het belangrijkste is om buitengewone content te produceren. Laten we dus eens kijken naar verschillende soorten berichten die goed werken, en een paar blogtips om je te helpen succesvolle blogs te schrijven. 

Snelle navigatie

 • Wat zijn de beste soorten blogberichten om te schrijven?
 • 17 verschillende soorten blogposts om je blogger’s block te doden
 • 01 – Blogposts in lange vorm
 • 02 – Persoonlijke verhalen
 • 03 – How-to-post / tutorials
 • 04 – Lijstposten 
 • 05 – Interviews: V & A-stijl
 • 06 – Schrijf een recensiepost
 • 07 – Quizzen
 • 08 – Casestudy’s
 • 09 – Controversiële posts
 • 10 – Beantwoord de ‘waarom’ 
 • 11 – Checklists
 • 12 – Gemaakte fouten + geleerde lessen
 • 13 – Infographics
 • 14 – Video’s
 • 15 – Ga voor een tirade 
 • 16 – Doe een vergelijkingspost
 • 17 – Blogseries
 • 18 – Verzamelposts
 • 19 – Weggevers
 • Welke verschillende soorten blogposts wil je maken in 2020?

WAT ZIJN DE BESTE SOORTEN BLOGPOST OM TE SCHRIJVEN?

Persoonlijk denk ik dat het echt afhangt van je niche en publiek. Het is moeilijk te zeggen welke soorten blogberichten het goed doen in een specifieke nicheblog. Omdat, zoals ik al zei, we het nooit weten totdat we verschillende soorten blogposts maken en ermee experimenteren en dan controleren welk type posts een betere betrokkenheid krijgen, of delen, enz.

Sommigen zeggen dat handleidingen het meest populaire inhoudstype zijn . Terwijl anderen zeggen dat lijsttypen berichten goed werken. 

Elke blogpost heeft zijn eigen bereik en betrokkenheid. Lezers reageren verschillend op een blogpost. Soms zijn videoblogposts nuttiger dan een 

Dus laat je creatieve sappen stromen en begin te schrijven over enkele van deze soorten blogposts die je blog op verschillende manieren zouden moeten laten groeien.

Trouwens, het is altijd een goed idee om je schrijfvaardigheid op te frissen en    te zijn bij het maken van content.

19 VERSCHILLENDE SOORTEN BLOGPOST OM JE BLOGGER’S SCHRIJVERSBLOK TE ELIMINEREN

Ok, daar gaat ie dan. Hier komt de eerste in een rij van 19. 

1- LANGE VORM BLOGPOST

Niet iedereen houdt van schrijven, en niet iedereen houdt van het lezen van een lange blogpost, maar dit is belangrijkste blogsoort  voor je blog. Een volledig onderbouwde blogpost over een onderwerp is een oplossing voor bezorgde gebruikers. 

9x meer leads werden naar verluidt gegenereerd door het gebruik van lange blogposts.

Als het inhoudelijke onderwerp extra stappen of een tutorial vereist, wees dan niet bang om dat te doen. Het voegt waarde toe aan je inhoud en je gebruikers zouden het op prijs stellen. Elke keer dat we op een website terechtkomen, bedenken we meestal meer oplossingen voor een probleem, of misschien de redenen voor een probleem. De berichten die alles samenvatten, krijgen meestal meer liefde van lezers en natuurlijk zoekmachines.

Ik ben het er ook mee eens dat het schrijven van een lange blogpost tijd kost, maar deze stukken zijn het waard om te maken. Het kost me ongeveer 3 dagen om het bericht te plannen, te schrijven, afbeeldingen te maken, te bewerken en vervolgens te publiceren, maar ik voel me tevreden net nadat ik op ‘publiceren’ heb gedrukt.

Denk na over elk diepgaand onderwerp in je blog-niche, begin met het plannen van je volgende epische lange blogpost. 

Lange inhoud vergt tijd om te schrijven. Maak het dan ook de moeite waard
– BlogTyrant

2- PERSOONLIJKE VERHALEN

Wat vind je ervan om je persoonlijke verhaal te delen? Misschien heb je een blog over ouderschap, angstproblemen, recepten voor eten of freelancen, enz. Heb je er ooit aan gedacht om een ​​persoonlijk verhaal te schrijven.

Dit soort berichten doen het heel goed in termen van het opbouwen van een publiek, het vergroten van de betrokkenheid en het krijgen van meningen. Mensen houden van verhalen en willen graag de mens achter de ondernemer zien. 

Het kan een goed of een slecht verhaal zijn. Of misschien een grappig verhaal. Het enige wat je hoeft te doen is een persoonlijk verhaal te delen.  

Enkele ideeën zijn;

 • Hoe ik me voelde toen ik begin twintig met angst worstelde.
 • Mijn allereerste recept ooit op 7-jarige leeftijd
 • De dag dat ik leerde dat ik geen goede ouder ben
 • Het moment dat ik mij realiseerde dat het roer compleet om moest

Dit zijn slechts ruwe ideeën die bij me opkwamen tijdens het schrijven van de post. Maar ik hoop dat je het snapt.

3- HOW-TO POST / TUTORIALS

How-to-tutorials zijn gewoon het beste soort blogberichten om te maken. De reden dat ze erg populair zijn, is dat deze berichten het probleem van de lezer oplossen. Het is eigenlijk een stapsgewijze oplossing voor het probleem.

Of het nu gaat om het gebruik van een tool, apparatuur, een gadget of een activiteit, de how-to is het eenvoudigste type blogbericht dat je op je blog kunt schrijven.

Zie deze berichten als je miniblog-tutorials. Begin met de problemen van je lezer, of de meest gezochte zoekopdrachten, en bedenk dan je bericht. Zo simpel is het.

Hier is een voorbeeld;

Follow-up funnel in 7 stappen

4- LIJST POSTEN 

Wil je meer verkeer naar je website krijgen? Begin met het maken van lijstberichten op je blog. Dit is het meest voorkomende type blogbericht dat je meestal overal op internet ziet. 

Als het gaat om het onderwerp van de blogpost, hangt het volledig af van je blogniche. Je kunt letterlijk een lijst maken van alles wat je maar wilt! 

Sommige lijstposten zijn kort, terwijl andere lange lijstposten zijn. Een voorbeeld is 50 krachtige blogtitels 

De meeste populaire sites hebben een verscheidenheid aan lijstberichten die het heel goed doen op internet. 

Bij het schrijven van een lijstpost is de koptitel van cruciaal belang. 

5- INTERVIEWS: V&A-STIJL

Interviewposts hebben hun eigen stijl. Afhankelijk van je niche, houden mensen van dit formaat. Dit soort berichten zijn gemakkelijk te plannen en uit te voeren. Maar het vereist wel wat werk. 

Begin met het opstellen van een lijst met vragen. E-mail de lijst naar de geïnterviewde. Geef ze de nodige tijd en eventuele richtlijnen die ze moeten volgen. Zodra je de antwoorden hebt ontvangen, neem je de tijd om het bericht in je WordPress-dashboard te bewerken, wat afbeeldingen te plaatsen en het te publiceren.willen laten groeien terwijl ze voor hun gezin en kinderen zorgen.

Wie interviewen?

 • Een belangrijk persoon in je leven
 • Een inspirerend persoon naar wie je opkijkt
 • Je favoriete blogger/influencer/auteur
 • Een vriend
 • Een succesvolle klant
 • Een eigenaar van een klein bedrijf
 • Iedereen die je wilt

Serieus, er zijn geen regels. Je kunt letterlijk iedereen op je blog uitnodigen en ze interviewen als je denkt dat je lezers dat zouden willen. 

6- SCHRIJF EEN REVIEW POST

Review posts zijn een beetje interessant. Je zou moeten denken als een consument. Voordat je van plan bent een recensie te schrijven, kiest je een product in je niche. Neem de tijd om het daadwerkelijk te beoordelen en voor je publiek te schrijven.

Dit soort berichten werken heel goed in affiliate marketing. Het enige wat je hoeft te doen is een product te kiezen, het te bestuderen en vervolgens een eerlijke recensie te schrijven. je kunt bepalen waar het over gaat, hoe het te gebruiken, voor- en nadelen, prijs enz. 

Vertel je lezers waarom je het product wel of niet zou moeten kopen. Onthoud dat mensen een aantal recensies lezen voordat ze hun aankoop doen. Het moet een evenwichtige mening zijn en dus niet alleen hardcore verkoop.

7 – QUIZZES

Quizzen zijn leuk om te maken. Het is normaal om af en toe een schrijversblok te ervaren. En wanneer je daarmee worstelt, gebruik dan quizzes.

Maak leuke en boeiende quizzes rond je onderwerpen en deel deze op je blog. Dit soort blogberichten worden ook duizenden keren gedeeld op het Facebook-platform.

Mensen houden ervan om quizzen te doen, en het is ook een slimme manier om je e-maillijst te laten groeien. 

8 – CASE STUDIES

Dit type blogpost kan voor veel bloggers nieuw zijn. Casestudy’s zijn meestal diepgaand onderzoek over een onderwerp.

Dit kunnen ook succesverhalen zijn. Het gaat erom hoe je bepaalde resultaten hebt behaald. Het omvat dus alle stappen, en een inkijkje achter de schermen. 

Je kunt zelfs je eigen succesverhaal delen. Of je kunt ook contact opnemen met je klanten of iedereen die je producten of diensten heeft gebruikt. Vraag hen hoe ze je producten hebben gebruikt om hun leven, bedrijf, enz. te verbeteren en deel vervolgens een casestudy op je blog. 

9- CONTROVERSIËLE POSTS

Als je verhitte discussies op je blog wilt, is het een goed idee om over een controversieel onderwerp te schrijven. Het is leuk om te schrijven over een onderwerp waarin je lezers geïnteresseerd zijn en bereid je dan ook voor op enkele negatieve opmerkingen.

Maar het punt is, het geeft je iets nieuws om over te schrijven. Niet dezelfde educatieve posts, maar iets dat tot discussies leidt.

Onthoud dat sommige onderwerpen en sommige woorden zeer emotioneel geladen zijn. Wees voorzichtig bij het schrijven over dergelijke onderwerpen.

10- BEANTWOORD DE ‘WAAROM’ 

Als je geen zin hebt om een ​​blogpost te schrijven, kies dan gewoon de meest gestelde vraag en schrijf erover. Mensen zoeken altijd naar termen als waarom ik zin heb om te winkelen, waarom ik me slaperig voel, waarom ik geen geld heb of waarom ik acne krijg. Dit zijn enkele termen waar mensen tientallen keren naar zoeken. 

Dus kies gewoon een vraag en schrijf er een bericht over. Het hangt echter van jou af of je er een superlange post of een korte post van wilt maken. Je kunt door Facebook-groepen gaan en kijken waar mensen het over hebben. Als je goed kijkt, zijn er overal zoveel WAAROM vragen.

Een voorbeeld zien? Hier is mijn bericht over waarom elke ondernemer zou moeten bloggen.

11 – CHECKLISTS

Ok, dus checklists? Hoe makkelijk! Dit is een eenvoudig type blogbericht dat je in minder dan een uur kunt maken. 

Een checklist helpt mensen alle stappen te voltooien om de taak of activiteit te voltooien. Laten we zeggen dat als je over reizen schrijft, je een checklist kunt maken voor ‘first-time solo reizigers’. Zodra je checklist is voltooid, kunt je deze delen met je lezers. 

Schrijf er een bericht over op je blog. Je kunt het ook converteren naar een snelle pdf en het als een contentupgrade in je berichten plaatsen. Dit kan verder helpen bij het opbouwen van je e-maillijst.

Als je geen e-maillijst heeft, kunt je er vandaag nog één maken.

Het tool die ik aanbeveel is ActiveCampaign

12- GEMAAKTE FOUTEN + GELEERDE LESSEN

Het is vrij eenvoudig om een ​​bericht te schrijven over alle goede dingen, maar er is moed voor nodig om je fouten te bekennen en erover te praten. Dit kan zeker een geweldig idee zijn voor je volgende blogpost. Mensen houden ervan om dergelijke berichten te lezen en erop in te gaan waarin ondernemers vertellen over hun fouten en wat ze hebben gedaan om deze te corrigeren. 

Begin met elke domme fout die je hebt gemaakt in je carrière, persoonlijke leven of wat dan ook. 

Hier zijn enkele ideeën;

 • 7 fouten die ik als tiener heb gemaakt
 • 12 gigantische fouten die ik op het werk heb gemaakt [Maar ik ben nooit ontslagen]
 • 10 grootste fouten die ik gemaakt heb als ondernemer.

13 – INFOGRAPHICS

Als je genoeg hebt van het schrijven van blogposts, maak dan een infographic en deel deze op je blog. Ze zijn leuk om te maken en kunnen ook tonnen backlinks krijgen. 

Stel dat je een infographic leuk vindt die je op je blog wilt delen. In plaats van een geheel nieuwe infographic te maken, kunt je eenvoudig de code onder de infographic of ergens op de site kopiëren en deze vervolgens op je site uploaden. Zorg ervoor dat de eer aan de oorspronkelijke maker wordt gegeven. 

Met kant-en-klare infographics-sjablonen is het echter zo snel en eenvoudig om infographics te ontwerpen. Je kunt tools zoals Canva gebruiken voor een infographic.

14- VIDEO’S

We weten allemaal dat video’s the next big thing zijn. Misschien maak je al video’s voor je YouTube-kanaal of misschien maak je video’s voor Facebook. 

Maar waarom zou je daar stoppen?

Maak een video over het onderwerp van je volgende blogpost en sluit deze in je bericht in. Zo ontstaat er een geheel nieuwe blogpost op je site. je kunt er tekst aan toevoegen voor extra waarde.

Video-inhoud heeft 50 keer meer kans om organische zoekresultaten te genereren dan platte tekst.
Hubspot

Waarom zou je meer video’s gebruiken?

 • Het verhoogt de tijd die gebruikers op je site doorbrengen
 • Het betrekt je publiek
 • Video’s zorgen voor meer verkeer naar je site

15 – GA VOOR EEN TIRADE 

Is dit geen leuk idee? Begrijp me niet verkeerd, maar tirades kunnen een blogpost zijn. Zelfs als je boos bent over een onderwerp, of misschien een product, trek daarover dan van leer. Mensen houden ervan om zulke berichten te lezen en zullen erop reageren ? 

Dit soort korte berichten verfrissen ook je geest. Het is oké om het af en toe te doen. 

En als de tirade uniek of gewoon relevant is, is de kans groot dat deze ook viraal gaat. Dat betekent veel verkeer naar je website. 

16- DOE EEN VERGELIJKINGSPOST

Weet je nog dat we het hadden over het doen van recensies? Vergelijkingsposts lijken daar een beetje op, maar in dit soort blogposts vergelijk je twee producten en schrijf je erover.

Dit soort berichten zijn erg populair omdat mensen altijd geïnteresseerd zijn in productvergelijkingen. 

Welke is beter
Is het slim om product A of product B te gebruiken?
Welke is effectiever?
Wat is het meest kosteneffectief?

Door dergelijke berichten te schrijven, geeft je je lezers de mogelijkheid om te kiezen uit twee producten, twee verhalen of iets dat je wilt vergelijken.

17 – BLOGSERIE

Als je echt meer verkeer naar je blog wilt krijgen, start dan een blogserie op je blog. Het is zo’n efficiënte manier om verschillende berichten over één hoofdonderwerp te schrijven. 

Denk aan een breed onderwerp in je niche. Breek vervolgens je grote idee in kleine delen en schrijf over die delen in elke blogpost.

Hier zijn een paar redenen waarom het een geweldig idee is om een ​​blogserie te maken;

 • Verbetert de expertise over het onderwerp
 • Verhoogt het aantal paginaweergaven 
 • Kans op meer backlinks
 • Verbetert het SEO

Een voorbeeld hiervan is Een kijkje achter de schermen” waarin we in 4 delen meenemen in het proces waarin wij zelf een compleet nieuwe marketing- en salesfunnel bouwen.

18 – VERZAMELPOSTS

Elke niche heeft experts en influencers. Dit zijn de opinieleiders in hun branche. Mensen zoeken naar hun deskundige mening over bepaalde onderwerpen en hoe hun advies anderen kan helpen te overtreffen. De meeste influencers hebben ook een enorme aanhang op sociale media

Je kunt een lijst maken met de beste influencers die je kunt volgen, of de beste websites die je in je niche kunt volgen. Je kunt ook links toevoegen naar hun sociale kanalen, waaronder Twitter, Instagram, YouTube of Facebook. Controleer of ze een website hebben en geef een link. 

Zodra je expertverzameling gereed is, kunt je ook contact met hen opnemen en hen vertellen dat ze worden vermeld in je beste expertlijst. Je kunt ze ook vragen of ze het bericht willen delen. Als je weet hoe je influencers moet bereiken, zal een deel van hen zeker je bericht delen.

Het is niet altijd nodig om grote influencers te noemen. Je kunt zelfs kleine bedrijven, kleine influencers of individuele bloggers noemen. 

19- WEGGEVERS

Iedereen houdt van weggevers! Het is een slimme tactiek om betrokkenheid op te bouwen, abonnees te laten groeien en meer publiek naar je website te trekken.

Het is aan jou wat voor soort weggeefactie je op je site wilt hosten. je kunt dit één keer per jaar doen, of misschien twee keer per jaar. Veel kleine bedrijven, ondernemers en influencers doen heel vaak weggeefacties.

Het zit er op! 

WELKE VERSCHILLENDE SOORTEN BLOGPOST BEN JE VAN PLAN TE MAKEN

Ik hoop dat je het leuk vond om 19 soorten blogberichten te lezen waarvan is bewezen dat ze je e-maillijst en publiek laten groeien. 

Ik ben van plan om video’s, interviews, persoonlijke verhalen, verzamelposts en gemaakte fouten te doen
 Wat voor soort blogposts ben je van plan te schrijven? Wat zijn jouw gedachten? Deel je opmerkingen hieronder.