023-369 0000 support@webalist.eu

Marketing en onderhoud van je lidmaatschapswebsite

Als je eenmaal je lidmaatschapsmamanagement software hebt gekozen die geschikt is voor je bedrijf, is de laatste stap bij het starten van een lidmaatschapswebsite het lanceren en instellen voor de lange termijn marketing.
In dit blog bespreek ik de do’s en don’ts van het op de markt brengen van je lidmaatschapsprogramma.
Ook kijken we naar strategieën om nieuwe klanten te bereiken en huidige leden tevreden te houden.

In dit hoofdstuk komen de volgende aspecten aan de orde:

 • Je lancering promoten
 • Nieuwe klanten werven
 • Huidige leden behouden

Welke software je voor lidmaatschapsbeheer of lidmaatschapsplug-in ook kiest, er is één universele waarheid:

Je moet je lidmaatschapswebsite op de markt brengen, promoten, en nog belangrijker, beginnen met het binnenhalen van leden. 

Je kunt er zeker van zijn dat het creëren van een lidmaatschapssite het moeilijkste deel van het hele proces is. Nadat je je lidmaatschapsplan hebt samengesteld en je waardevolle content voor je leden hebt gemaakt, hoef je alleen nog maar te zorgen dat het pad voor klanten om je producten te bereiken duidelijk is. 

Je lancering promoten

Er zijn net zoveel lanceringstactieken voor een nieuw product als er smaken ijs zijn. En net als ijsjes beginnen de meeste met hetzelfde ingrediënt: je publiek leren kennen.

Als het idee om je doelgroep te onderzoeken intimiderend of moeilijk klinkt, dan is hier nog een opsteker. De kans is groot dat je al heel wat klantonderzoek hebt gedaan toen je beslissingen nam over je lidmaatschapsprogramma en je niveau(s).

Het enige dat je nu hoeft te doen, is diezelfde gegevens doorzoeken om informatie te vinden over de communicatiekanalen en voorkeuren van je publiek.

Communiceren ze met ondernemingen liever via e-mailmarketing of social mediamarketing?
Waar kan je hen vinden op internet?

(Spoiler: Facebook is waarschijnlijk het antwoord op die laatste vraag.)

Zodra je die informatie bij de hand hebt, is de volgende stap het maken van een contentplan om je publiek op die kanalen te betrekken.

Je kunt hier de kern van inhoudsplannen krijgen, maar de basis omvat meestal:

 • Blogberichten op een SEO-vriendelijk platform
 • E-mailmarketing 
 • Berichten op sociale media
 • Webinars 

Tools zoals Buffer, Hootsuite en CoSchedule zijn handig voor het plannen en distribueren van content naar de sociale media, en als bonus hebben ze allemaal gratis proefversies en opties voor nieuwe bedrijven.

Houdt er wel rekening mee dat de sociale media platformen niet gecharmeerd zijn van deze geautomatiseerde plaatsing tools. Het wordt herkend en dan worden de post minder getoond dan als deze direct op het platform zou zijn geplaatst

Als extra aanjager voor lanceringsverkopen, kun je ook overwegen om couponcodes te maken voor je eerste gebruikers.

Wat erg goed werkt is een aantal mensen van je doelgroep tegen een zeer lage prijs te laten deelnemen in ruil voor een aanbeveling en feedback over het programma.
De aanbevelingen kunnen gebruikt worden bij de marketing van je programma.
De feedback kan gebruikt worden om het programma te verbeteren. 

Houd je aan je contentplan, ga door met publiceren en bereid je voor op de lange termijn.

Nieuwe klanten werven

Nadat de aanvankelijke opwinding van de lancering van je lidmaatschap afneemt, heb je een duurzaam en langdurig systeem nodig om niet alleen nieuwe klanten aan te trekken, maar ook het juiste soort nieuwe klanten voor je lidmaatschapswebsite.

Met andere woorden, je hebt een vaste methode nodig om leads te begeleiden om klant te worden, Er is geen betrouwbaardere methode dan het leveren van waardevolle content tijdens elk van de drie fasen van de reis van de koper.

Om je op weg te helpen, volgen hier enkele ‘do’s and don’ts’ voor elke fase van de reis.

Bewustzijn:

 • publiceer regelmatig relevante inhoud van hoge kwaliteit en gebruik zoekmachineoptimalisatie (SEO) om organisch verkeer binnen te halen.
 • Overlaad je verkooppagina’s niet met onnodige (en vertraging veroorzakende) plug-ins. Hoe langer het duurt om je website te laden, hoe sneller je bezoekers zullen afhaken.
 • Bieden wel weggevers die de problemen van je leads oplossen in ruil voor hun e-mailadres en promoot duidelijk hoe de weggevers zorgen voor voor die oplossing.
 • Verspil je geld niet met het kopen van e-maillijsten. In het beste geval worden de e-maillijsten die je van 3e partij ontvangt, uitgeschakeld en in het slechtste geval rapporteren ze je voor spam.

Overweging:

 • Gebruik je e-maillijst om oplossingen voor het probleem van je publiek te introduceren, idealiter door middel van opvolgmails die je abonnees ertoe aanzetten klanten te worden.
 • Maak je e-mail- en sociale mediacampagnes niet bedrijfsgericht. Mensen willen niet luisteren naar een uitgebreid verkooppraatje. Ze willen toegevoegde waarde die hun leven verrijkt en hen helpen hun uitdagingen te overwinnen.
 • Maak gebruik van sociaal bewijs en aanbevelingen op je verkooppagina’s. Je potentiële klanten hebben iemand nodig die ze kunnen vertrouwen over de waarde van je goederen, en niemand is betrouwbaarder dan een al tevreden lid.
 • Bewaar je eersteklas content niet alleen voor je betaalde lidmaatschappen. Om een ​​gratis lidmaatschap om te zetten, moet het aantoonbare waarde toevoegen aan het leven van de gebruikers.

Beslissing:

 • Geef bij elk lidmaatschapsplan duidelijk je betalingsmogelijkheden (PayPal, Stripe, enzovoort), informatie over maandelijkse kosten en andere financiële zaken die je moet weten over je lidmaatschappen, weer.
 • Prijs je lidmaatschapsniveaus niet zo ver buiten het budget van je doelgroep dat het intimiderend is. Idealiter zou je Premium lidmaatschapsplan net meer moeten zijn dan je publiek bereid is te betalen.
 • Bied gratis lidmaatschappen aan zodat gebruikers je lidmaatschapswebsite kunnen uitproberen en je aanbiedingen kunnen ervaren met weinig tot geen risico voor zichzelf.
 • Vereis geen financiële informatie voordat gebruikers je gratis lidmaatschap kunnen starten (zoals gratis proefversies). Dit zal je conversies de das om doen).

Vraagt ​​je je af hoe je de verschillende fasen van de reis van de koper kunt doorlopen zonder drie afzonderlijke bestemmingspagina’s te maken? je kunt al deze do’s en don’ts gebruiken en adverteren met openbare  lidmaatschapsberichten, vergelijkbaar met wat je hieronder ziet op  de Mackenzie Child lidmaatschapswebsite

Onmiddellijk zien gebruikers de prijs en voorwaarden van Mackenzie’s lidmaatschapsplan, kunnen ze een voorbeeld van zijn communicatiestijl en inhoud zien en de opmerkingen bekijken om een ​​​​vibe voor de gemeenschap te krijgen.

Veel eenvoudiger dan dat wordt het niet, toch?
Gelukkig kan hetzelfde gezegd worden voor het laatste deel van het op de markt brengen van je lidmaatschap — het behouden van je huidige klanten.

Huidige leden behouden

Of je nu een alles-in-één-oplossing of een WordPress-site gebruikt om je lidmaatschap te hosten, je marketinginspanningen mogen niet beperkt blijven tot het werven van nieuwe klanten.

Het is net zo, zo niet belangrijker, om je te concentreren op het behouden van je huidige leden. 

Waarom?

Omdat het gemakkelijker is om aan je huidige klanten te verkopen dan aan nieuwe klanten. Door je samenwerking heb je een relatie en vertrouwen opgebouwd die maar liefst 9x goedkoper is om te onderhouden dan om een nieuwe klant te krijgen. 

Dat geldt trouwens ook voor je eenmalige producten. Heb je een nieuwe online cursus in het verschiet of een digitale download om te verkopen? je huidige leden zullen eerder converteren dan een gloednieuwe bezoeker.

En aangezien je al tijd en geld hebt geïnvesteerd om een ​​relatie op te bouwen met je huidige klanten en het programma bij hen onder de aandacht te brengen. hebben hun eenmalige betalingen hogere winstmarges voor jou.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je huidige leden net zo tevreden zijn (zo niet meer) dan je recent verworven klanten, dat is waar partnerprogramma’s van pas komen.
Partnerprogramma’s zijn een win-winsituatie voor makers en hun klanten.

De basis van hoe partnerprogramma’s werken is dit:

 • Een onderneming (jij) stemt ermee in een commissie te betalen aan een lid (je klant) in ruil voor een succesvolle verkoop aan een nieuwe klant.
 • Je bestaande klant promoot, met behulp van een speciale link, jouw product en gebruikt zijn eigen netwerk en doelgroep om leads vast te leggen.
 • Wanneer een lead via de link van je partner wordt omgezet in een klant, wordt de verkoop geregistreerd via je partnersoftware.
 • Je betaalt de commissie van je klant uit met een afgesproken interval — meestal maandelijks — vanaf dezelfde software
 • Je partner blijft je producten promoten, nieuwe klanten binnenhalen en profiteren van de financiële voordelen hiervan.

Is er een manier om huidige klanten gelukkiger te houden, boven het belonen voor het aanbrengen van nieuwe leden. 

Ja: door het voor hen doodeenvoudig maken om dit te doen.

Naast het gebruik van een intuïtief en eenvoudig beheersysteem met snelle uitbetalingen, wil je je klanten zoveel mogelijk middelen bieden om succesvol namens je te verkopen. Met andere woorden, je moet ze voorbereiden met marketingmiddelen.  Geef hen bijv e-mailscripts, afbeeldingen voor sociale media, teksten voor posts, die ze kunnen gebruiken.

Naast partnerprogramma’s zijn er andere eenvoudige, maar essentiële strategieën om je lidmaatschapsretentie te verhogen, zoals het creëren van interactieve content, het uitlokken van regelmatige feedback van je klanten en daarop reageren en het blijven bieden van consistente waarde voor je lidmaatschap.

Die waarde is tenslotte wat je klanten ervan heeft overtuigd om verliefd te worden op je bedrijf, dus als je die relatie wilt behouden – en dat zou je moeten doen – dan moet je je aan je afspraak houden.

Maar dat hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen.

Begin je lidmaatschapsreis

Bedankt voor het lezen van onze blogs over het maken van een lidmaatschap website. Ik hoop dat je het nuttig vond.

 Als je klaar bent voor je avontuur met je lidmaatschapswebsite, kun je contact met ons opnemen om je  lidmaatschapwebsite te maken, hosten en onderhouden.
 

 

Gratis Online Training

Misschien was je er nog niet eerder klaar voor om jouw business online vorm te geven. Dan is het nu tijd daar verandering in aan te brengen. We kennen eigenlijk alleen maar ondernemers met ontzettend veel talent en mogelijkheden. We weten zeker dat jij er ook één van bent.

Meld je aan voor de Gratis Online Training Happy Online Programma

Je ontdekt op deze training hoe je jouw diensten online kunt aanbieden.
Het belooft een heel mooie en waardevolle training te worden.

PS: De Gratis Training Happy Online Programma bevat een Onweerstaanbaar Aanbod. Een aanbod waarvan je eigenlijk denkt: dat kan niet waar zijn. En toch is het zo. Onweerstaanbaar en een must-have voor iedere ondernemer.